Uw huis beveiligen

Terwijl het aantal inbraken wel afneemt, op grond van de laatste cijfers, is het wel cruciaal om voorzorgsmaatregelen te nemen. Je treft toch liever geen ongewild persoon binnen je huis of pand aan?

Inbraaktips

Naast veiligheidssloten zijn er nog veel meer maatregelen die je kunt nemen om de kans op een inbraak te beperken:

 

 • Laat geen ramen open staan op de tweede of derde verdieping.
 • Zorg dat er geen ladder, container o.i.d. tegen uw huis aan staat.
 • Eveneens als een camera. Dit kan eveneens een nepcamera zijn, ter afschrikking.
 • Een alarm schrikt inbrekers vaak af.
 • Doe altijd je deur op slot, eveneens als je maar 5 minuten weg bent.

 

 • Heb je toch cash? Verstop het dan niet in een oude sok of onder een matras.
 • Leg uw dure sieraden en contact geld binnen een kluisje in huis. Of huur een kluis bij de bank.
 • Zorg ervoor dat producten bijvoorbeeld telefoons na een diefstal niet door te verkopen zijn.
 • Verstop de huissleutel niet buiten onder de mat of binnen de tuinkabouter. Iedereen is hiervan op de hoogte, ook inbrekers. Koop een klein sleutelkluisje voor binnen de schuur.
 • Verzamel geen grote bedragen aan cash binnen je huis.
 • Registreer dure aankopen, zodat ze moeilijk door te verkopen zijn.

Ook met je spullen zijn voorzorgsmaatregelen te nemen:

Inbraken in Nederland

Hoewel de inbraakcijfers dalen worden inbrekers wel steeds slimmer. Er is maar een compact kaartje bijvoorbeeld een bankpas of klantenkaart voor nodig om in 30 seconden in te breken. Precies zodra je even snel de hond uitlaat en het niet nodig vindt om de deur op slot te doen.

Binnen 2014 werd er nog gemiddeld 250 keer per dag ingebroken in Nederland. Een ontzettend fors cijfer. Vandaag de dag zijn deze cijfers wel iets gedaald, maar alsnog liegen de cijfers er niet om. Wanneer u op Schiermonnikoog woont heeft u niets te vrezen. Daar is de afgelopen twee jaar geen één inbraak geregistreerd.

Inbraak voorkomen

De meeste inbraken worden overdag gepleegd. Wanneer veel mensen aan het werk zijn, de kinderen op school en de buurt redelijk verlaten is. Eveneens in vakantieperiodes is er een piek aan inbraken.

Hedendaags hebben veel wijken een WhatsApp-groep voor buurpreventie. Wanneer er verdachte personen of verdachte omstandigheden zijn gesignaleerd wordt dit binnen de groep gezet. Maar dit verhindert lang niet altijd een inbraak binnen je huis. Het nemen van voorzorgsmaatregelen is daarom erg cruciaal.

Maatregelen treffen

Als voorbeeld hierboven al gezegd dient de schuifpui niet vergeten te worden bij het zetten van kersverse sloten. Een schuifpui is zeer inbraakgevoelig, vooral omdat veel mensen hier een zwak slot op gezet hebben.

Het is aan te raden om veiligheidssloten op uw deuren te plaatsen. Dit zijn speciale sloten, geproduceerd van extra sterk en duurzaam materiaal. Daarnaast zijn de sloten zo geproduceerd dat het voor inbrekers erg lastig is om deze sloten open te breken.

Er zijn verschillende soorten veiligheidssloten, zoals bijzetsloten, meerpuntssloten en insteeksloten. Een specialist in sloten als voorbeeld een slotenmaker amsterdam kan u alles vertellen over deze veiligheidssloten en inbraakpreventie.

Een belangrijke maatregel om inbraak te voorkomen is goede sloten. Sloten op uw deuren maar als voorbeeld eveneens op uw schuifpui zijn belangrijk. Oude, verweerde sloten zijn makkelijk open te krijgen waardoor de kans op inbraak toeneemt. Inbrekers zien snel genoeg in welke staat uw slot is. Zorg daarom voor extra beschermde sloten op uw deuren.

Voor meer info : Uw huis beveiligen