GTE2
Image default
ZZP

Aanmaningsbrief voorbeeld

AANMANINGSBRIEF VOORBEELD

Onlangs besloot ik dan om een business te starten in de bouw. Ik heb altijd al in de bouw gewerkt. Dat vond ik vreselijk erg leuk, maar toch wilde ik meer. Een behoorlijk startkapitaal was wel een vereiste. Zo had ik dan een eigen bus nodig. Je hebt ook veel apparatuur nodig voor de dagelijkse werkzaamheden. Een lening kreeg ik bij de bank verschrikkelijk erg gemakkelijk voor elkaar. Ze verlangden wel een heel goed ondernemingsplan.
Met het geld op zak ging ik ondernemen. Het opstarten was ontzettend verschrikkelijk moeilijk maar daarnaast ontzettend erg leuk. Ik vertelde iedereen dat ik een bedrijfje gestart was. Je hebt veel opdrachten nodig voor genoeg inkomsten. De opdracht stroomden binnen. Goede en minder goede opdrachten. In een kerk moest ik de deur repareren. Een bedrijfje schakelde mij in om het dak te repareren. Het liep vreselijk goed en ik had er veel plezier in.
Mijn vrouw deed de administratie. Er werd ontzettend verschrikkelijk goed gecontroleerd of iedereen op tijd betaalde. Toen de eerste wanbetaler zich voordeed, gingen we op zoek naar een aanmaningsbrief voorbeeld.

Een aanmaningsbrief voorbeeld hielp mij op weg.

Een nadeel van ondernemer zijn is de administratie. Het is dan zeer erg belangrijk dat deze dan op tijd bijgewerkt wordt. Dan weet je precies wat er iets over blijft.

Maar zelfstandig ondernemer zijn heeft nog meer voordelen;
1. Alles mag niets moet
2. Je verdient je eigen geld
3. De richting bepaal je dan zelf
4. Harder werken betekent meer geld overhouden
5. Je werktijden bepaal je lekker zelf
6. Geen baas die in je nek hijgt

Het bevalt mij erheel erg goed en ik kan het iedereen aanbevelen. Je moet wel hard voor je zelf zijn.

Pre incasso laten versturen

Je kunt de aanmaning ook door een bedrijf laten versturen. Besloot mijn vrouw de laatste aanmaning dan door Bill te laten versturen. Dit gebeurde zelfs gratis! De vordering diende ze vreselijk makkelijk in via hun website. Een prima ervaring was dit. Ze gingen direct voor ons aan de slag. Er werd een brief naar de debiteur gestuurd. Dit gebeurde middels een kosteloze aanmaning op hun kantoor briefpapier.
Jammer dan, maar er werd toen nog niet betaald. Tegen de vordering werd door debiteur protest aangetekend. Volgens ons was dit niet terecht. Iets zou er niet kloppen volgens debiteur. Dit had hij echter nooit laten weten. We zijn dus ook niet in de gelegenheid gesteld het op te lossen. Dit wilde ik nu dan ook niet meer doen. De incassospecialist maakte korte metten met de debiteur. De debiteur deed snel een voorstel om te betalen. Vervolgens heeft hij in termijnen betaald. Hij had geen geld maar durfde dit niet toe te geven.
Nu zijn we er op voorbereid, mede dankzij de voorbeeldbrieven van Bill.

Voor meer info : Aanmaningsbrief voorbeeld