GTE2
Image default
Gezondheid

Afvallen tips

Steeds meer mensen willen gewicht verliezen door middel van diëten en andere manieren. In ons land vormt teveel overgewicht een lastig probleem. Veel mensen willen afvallen op een goede en gemakkelijke manier. Aan de hand van dit artikel is aandacht voor drie opties, namelijk sporten, diëten en het minderen van calorieën. Dit artikel is voor dikke mensen die plannen maken om binnen korte tijd af te vallen en nog zoeken naar manieren die kunnen helpen.

 

Bewegen

Wanneer je af wil vallen is beweging heel belangrijk. Zonder voldoende beweging is het moeilijker om gewicht te verliezen en op gewicht te komen. Beweging mag je vrij breed trekken, van fanatiek sporten tot de trap nemen in plaats van de lift. Zo kun je op een sport gaan als je af wil vallen, maar je kunt ook proberen om naar je werk de fiets te nemen. Een aantal keer een fikse wandeling per week van een uur maken kan ook helpen, zolang je maar meer beweegt dan voorheen. Natuurlijk kun je ook besluiten op te gaan fitnessen. Men kan je daar helpen en adviseren welke beweging voor jou het meest goed is om goed en verantwoord af te vallen.

 

Diëten

Er zijn heel veel diëten ontworpen die je helpen om op gewicht te komen. Zoveel diëten dat veel mensen ze niet meer uit elkaar kunnen houden. Als je van plan was een dergelijk dieet te volgen kunnen een aantal dingen belangrijk zijn. Een dieet is namelijk nooit leuk, want je wordt in je eetgedrag belemmerd zoals bij lekker eten en drinken. Je zult met een dergelijk dieet door moeten zetten en ook de motivatie moeten zien te vinden om te blijven doorgaan met het dieet. Diëten kunnen ook zwaar zijn, omdat je er speciale ingrediënten voor nodig hebt en op vaste momenten zult moeten drinken of eten. Bedenk dit van tevoren dus goed voor je de keuze neemt om aan een dieet te gaan doen.

Tip: het WW Weight Watchers Dieet is volop de meest populaire manier van afslanken.

 

Calorieën

Gewoon letten op de calorieën zal zeker bij het afvallen helpen, want als je minder calorieën nuttigt kom je ook minder aan. Van belang voor jezelf om op een rijtje te hebben hoeveel calorieën je nuttigt en hoeveel je dus kunt minderen. Voor volwassenen gelden de maxima van 2000 voor vrouwen en voor mannen 2500 calorieën. Je hoeft dit niet strak aan te houden want als je meer van deze calorieën neemt is minderen sowieso goed. Wanneer je dan ook probeert om lekker te bewegen en minder gebruik te maken van auto, trein of tram zul je zien dat de kilo’s er sneller afvliegen. Minder calorieën kunnen je dus zeker helpen bij snel afvallen.

 

Afvallen bij je buik

Heb je last van buikvet? Veel mensen ervaren buikvet als een storende zender. Je kunt eenvoudig buikvet verliezen met de tips op de afvallen buik pagina.

 

Conclusie

Er zijn drie punten genoemd die helpen om gewicht te verliezen, namelijk diëten, beweging en minderen met calorieën. Vaak gaat het om een combinatie van de genoemde en besproken punten om nog sneller effect te zien. Het blijft echter van groot belang dat je bepaalt waar jij je goed bij voelt. Jij bent degene die af moet vallen en niks is zo vreselijk als een methode waar je niet mee uit de voeten kan of een sport of fitnessschool die het net niet heeft. Wees wel gewaarschuwd, want afvallen is niet leuk. Zeker in het begin is het zwaar en vraagt het om veel uithoudingsvermogen en motivatie. Je zult dan je best moeten doen en door moeten gaan, maar wanneer je eenmaal ontdekt dat je inderdaad afvalt wordt de motivatie om door te gaan alleen maar meer.

Voor meer info : Afvallen tips