GTE2
Image default
Gezondheid

Botox en migraine

migraine is een hoofdpijn  waar men moeilijk iets tegen kan doen.  Men heeft nog geen idee hoe het komt dat bepaalde personen last hebben van migraine of waar het vandaan komt.  Men vermoed dat de bloedvaten hier een rol bij spelen, dit is nog niet bewezen dat dit de reden is waardoor migraine ontstaat. Men schrijft verschillende oplossingen voor zoals medicijnen, gezondere levensstijl of op je voeding letten. Dit kan allemaal helpen maar is nog altijd geen zekerheid dat je migraine weggaat of dat deze vermindert. 

Men gaat er ook vanuit dat migraine kan ontstaan door het constant aanspannen van je spieren. Daarom dat men bij de vraag: wat te doen tegen migraine bij het antwoorde terecht kwam dat botox en migraine een link met elkaar kunnen hebben.  Het is dan ook niet verwonderlijk dat botox als hulpmiddel kan gezien worden voor migraine omdat deze ervoor zorgt dat de spieren waar men de botox inspuit, dat deze zich niet meer opspannen en daardoor komt er minder spanning te liggen op de spieren in je hoofd, nek en schouder.

Dan stelt men de vraag hoe dit dan eigenlijk kan werken omdat deskundige een vermoeden hebben dat migraine samenhangt met je bloedvaten en dat botox hier geen invloed op heeft.

Wanneer je dan botox als behandeling tegen migraine gebruikt zorgt dit er niet voor dat de migraine volledig weg gaat maar het zorgt er voor dat  het de intensiteit van migraine kan verminderen, het aantal aanvallen en de sterkte van de aanvallen verminderen.

Deze behandeling geeft geen zekerheid bij iedereen dat hij werkt maar je kan het natuurlijk eens proberen omdat de botox na een aantal maanden alweer verdwenen is uit je lichaam. Dus daarom kan je het altijd eens proberen, daarbij zie je er ook weeral een stuk jonger uit indien de behandeling niet werkt voor je migraine.  Indien deze wel invloed heeft op je hoofdpijn zul je deze behandeling wel moeten blijven doen aangezien  botox verdwijnt na een tijdje.

 

 

Voor meer info : Botox en migraine