GTE2
Image default
Auto

Contractperiode en maandpremie

Als ondernemer kan een investering voor een nieuwe auto duur uitpakken. Ook weet je dat je over een aantal jaar opnieuw voor eenzelfde uitgave komt te staan. In de tussentijd zul je geld kwijt zijn aan onderhoud en reparaties, verzekeringen en schadeherstel. Dit kan een benauwend beeld zijn, zeker als je graag liever in andere zaken wilt investeren. Het leasen van een auto kan dat een aantrekkelijke en alternatieve oplossing zijn.

Leasecontract opstellen

Een leasecontract wordt opgesteld zodra de aanvraag hiervoor is verwerkt. Hierin wordt de contractduur bepaald en eveneens gekeken naar hoeveel je maandelijks zal moeten betalen voor het gebruik van de auto. De duur van een contract kan variëren van 12 tot 24 maanden of langer. Ook de prijs kan worden vastgezet, zodat precies duidelijk is wat het leasen kost. 

Inhoud leasecontract

Bij het aangaan van een leasecontract krijg je bovendien precies te horen wat in de maandpremie zit inbegrepen. Je betaalt een vast bedrag voor het gebruik van de auto, de verzekeringen en kosten voor eventueel onderhoudswerkzaamheden en reparaties. Wat er verder aan extra kosten worden gerekend, zal voor rekening komen van de leasemaatschappij. Deze blijft immers eindverantwoordelijk, aangezien de auto eigendom blijft van hen. Zo heb jij er verder geen omkijken naar. Zolang je de maandpremie voldoet, kun je in de auto rijden alsof deze van jou is. 

Korte wachttijd met ‘voorraad auto zakelijk leasen

Wil je niet lang hoeven wachten op een leaseauto dan zal er gekeken worden of de auto reeds op voorraad beschikbaar is. Dit ‘voorraad auto leasen’ heeft tot voordeel dat je niet hoeft te wachten totdat de auto nieuw uit de fabriek komt. Dit stadium is reeds gepasseerd en daardoor zijn bepaalde kosten eveneens als voldaan. Dit heeft een gunstig effect op de maandpremie. Met goed advies kun je zeker profiteren van verschillende kortingen op je leasecontract.

Voor meer info : Contractperiode en maandpremie