GTE2
Image default
Woning en Tuin

Een zwembad of Jacuzzi? Of allebei!

Heeft u behoefte aan een zwembad in uw tuin waarin u baantjes kunt trekken aan uw conditie kunt werken? Dan heeft u wellicht al gekeken naar een eigen zwembad. Maar een zwembad is een dure aanschaf en het vergt veel ruimte in uw tuin. Dit is ook de reden dat steeds meer mensen tegenwoordig kiezen voor een zwemspa.

Een zwemspa is eigenlijk een combinatie van een zwembad en een spa, oftewel een Jacuzzi. Wat hier zo bijzonder aan is, is dat het zowel een ontspannende functie als een sportieve functie heeft. Een swimspa is dus eigenlijk een groot zwembad, waarin zich twee aparte gedeeltes vinden. Het voordeel van het zwemgedeelte is dat u zelf kunt instellen hoe hard de waterstroming staat. Hierdoor kunt u zelf bepalen of u een intensieve training gaat volgen of ontspannen baantjes trekt. Hiernaast kunt u na deze training heerlijk ontspannen in uw eigen Jacuzzi gedeelte.

Een ander voordeel van de zwemspa ten opzichte van een zwembad is de ruimte die u nodig heeft. Omdat de zwemspa gebruik maakt van een constante stroming kunt u in een kleiner gedeelte zwemmen en hierdoor zijn weer minder vierkante meters in uw tuin nodig. Ook is de prijs vaak een argument voor de aanschaffing van een zwemspa in plaats van een zwembad. Deze ligt namelijk vaak een stuk lager.

Voor meer info : Een zwembad of Jacuzzi? Of allebei!