Goede koffie met een koffiemachine op het werk

Een kop koffie start bij een professionele koffiemachine. En een lekker kop koffie is erg belangrijk voor medewerkers. Maar welk apparaat u moet aanschaffen? Lees hier de tips.

Koffiebonen in alle soorten en maten

Koffiebonen zorgen voor een heerlijke smaak. Maar alleen als u die smaak ook lekker vindt natuurlijk. U kunt kiezen uit Arabica bonen en Robusta. U kunt deze bonen ook met elkaar mengen. Zo maakt u een kopje koffie, helemaal naar eigen wens en smaak. Arabica wordt het meeste gedronken in Nederland en is anders qua smaak, kleur en grootte. Arabica is ook de populairste boon van de twee.

Koffiesoorten

Vroeger was men al snel tevreden over de koffie die ze kregen. Tegenwoordig is dat wel anders. Ook op het werk is steeds meer vraag en verlangen naar verschillende koffie’s. Met al die soorten koffie is het lastig om een keuze te maken, daarom zetten wij de bekendste soorten koffie op een rij. (Wat belangrijk is om te weten is dat uw medewerkers niet altijd dezelfde koffie drinken). * Espresso, een klein kopje zeer geconcentreerde koffie, door onder hoge druk water door gemalen koffie te persen.
 * Cappuccino, gelijke delen espresso met melk en melkschuim.
 * Latte macchiato, letter vertaald: melk bevlekt. Bij een latte macchiato wordt een shot espresso toegevoegd aan de melk, niet de melk aan de espresso.
 * Café lungo, minder sterke espresso.

Welke capaciteit moet mijn koffiemachine hebben?

Oké, er is besloten dat er toch echt een nieuwe koffiemachine moet komen. Welke koopt u dan? Er zijn een aantal dingen waar u misschien niet gelijk aan denkt, maar u wel rekening mee moet houden. Een koffiemachine met te veel capaciteit voor het aantal medewerkers is erg zonde en een koffiemachine met te weinig capaciteit voor het is net zo zonde. Zo zijn er nog meer punten waar u op moet letten. Denk dus aan het aantal gebruikers, de gewenste snelheid per kop in seconden, het aantal koffievariaties, wel of geen andere dranken dan koffie, espresso-, instant-, of fresh brew-koffie en wordt er de gehele dag door koffie gedronken bijvoorbeeld.

Het wordt steeds meer belangrijk om ook op de werkvloer fijne koffie te hebben voor zowel klanten als uw medewerkers. Een professionele koffiemachine is een visitekaartje voor uw bedrijf en zorgt er zelfs voor dat uw medewerkers productiever zijn. Wilt u meer informatie krijgen over de koffiemachines en koffiebonen? Bezoek dan eens de website van Deac Koffie Experts.

Voor meer info : Goede koffie met een koffiemachine op het werk