Steriele verpakking gemaakt in klasse 7 clean room met hoge luchtdruk

De steriele verpakking is onmisbaar in verschillende sectoren. Denk bijvoorbeeld alleen al aan de gezondheidssector. Gebruikt u een steriele verpakking, dan moet u zeker weten dat deze wel echt steriel is. Daarom koopt u deze verpakkingen alleen bij een specialist. Hierdoor weet u namelijk zeker dat uw steriele verpakking op de juiste manier geproduceerd is. De steriele PET verpakkingen worden er bijvoorbeeld geproduceerd in een klasse 7 cleanroom, waarbij gewerkt wordt met een hoge luchtdruk om de bacteriën te doden. Om een steriele verpakking nog meer te garanderen, kan de PET verpakking na productie nog nagestraald worden met gammastralen. Hierbij worden alle DNA-structuren van micro-organismen doorbroken en stopt het celdelingsproces gegarandeerd.

Een materiaal, vele mogelijkheden: de PET verpakking

De PET verpakking kunt u in verschillende industrieën gebruiken omdat het product zich daartoe erg goed leent. Maar hoe kan dat eigenlijk? Dat heeft allereerst alles te maken met de hoeveelheid verschillende PET verpakkingen dat bestaat. Bij een specialist als PET Power vindt u namelijk een selectie aan meer dan 700 verschillende standaard PET verpakkingen. Het is dan ook niet gek dat de al dan niet steriele PET verpakking in diverse industrieën wordt gebruikt. Zo ziet u regelmatig PET verpakkingen voor cosmetische producten, voedingsmiddelen, en schoonmaakmiddelen. Doordat PET ook als steriele verpakking kan worden gebruikt, ziet u dit materiaal ook vaak terug als verpakking in de medische sector. Eén materiaal, vele mogelijkheden: dat is PET.

Steriele verpakking op schoonst mogelijke manier geproduceerd

Uiteraard wilt u alleen de beste producten ontvangen wanneer u op zoek bent naar PET verpakkingen. Ook als het gaat om de steriele verpakking. Bij een specialist op het gebied van PET verpakkingen, PET Power genaamd, weet u zeker dat uw verpakking op steriele wijze is geproduceerd. Zij maken namelijk gebruik van een cleanroom met ISO-klasse 7. De cleanroom heeft een hogere luchtdruk dan de ruimte erbuiten, waardoor er geen schadelijke lucht naar binnen kan stromen. Op deze manier worden producten in de cleanroom op de schoonst mogelijke manier geproduceerd. Om de PET verpakking volledig steriel te maken, kan de verpakking worden nabehandeld met gammastraling. Dit maakt de steriele verpakking klaar voor gebruik in de medische sector.

Voor meer info : Steriele verpakking gemaakt in klasse 7 clean room met hoge luchtdruk