GTE2
Image default
Aanbiedingen

Interieur Fotograaf

Interieurfotografie

Door heel Nederland verzorgt de fotograaf van Fotostudio Vincent Hartman Fotografie, de fotografie van diverse interieurs. Interieurfotografie is een bijzonder uitdagende tak van het vak door de hoge contrasten en verschillen in kleurtemperatuur. Interieurbouwers, projectinrichters en plafond leveranciers laten daarom de foto’s graag maken door een professional. Van Groningen tot Den Bosch, van Hengelo tot Rottterdam fotografeert de fotograaf evenzovele verschillende interieurs. Van een shop in shop concept van een jassenfabrikant, juwelierszaken, bibliotheken, kantoorgebouwen en kapsalons zijn zomaar een paar voorbeelden.

Lijnen en perspectieven

Bij interieurfotografie is het belangrijk om een goed realistisch overzicht weer te geven van het interieur. Indeling en looproute moeten zichtbaar en realistisch weergegeven worden zonder zg convergerende lijnen. Wanden en interieurelementen moeten keurig netjes overiend blijven staan. Hiervoor beschikt de fotograaf van StudioVHF over speciale optiek en statieven om dit bij de opname te verzekeren. Dit komt ten goede aan de beeldhoek en optimale benutting van het potentieel van de hoge resolutie camera’s.

Uitlichten

In ruimtes waar daglicht toegang heeft worden schaduwdelen opgelicht met behulp van losse op afstand bestuurbare flitsers. Dit gebeurt met name indirect zodat de flitser zelf niet opvalt en de natuurlijke verlichting van het interieur behouden blijft. De gemiddelde ruimte kan zo vrij eenvoudig en snel uitgelicht worden. Uitzonderingen hierop zijn sommige industrielële interieurs zoals een logistiek centrum voor autobanden. Zwart reflecteerd nu eenmaal niet en hiervoor werd extra licht aangebracht om er een interassant beeld van te maken. De foto kunt u zien in het portfolio Interieurfotografie.

Nabewerking

Met de laatste versies van diverse foto bewerkings software worden de opnames bij terugkomst in de fotostudio klaargemaakt voor het doel van de opdrachtgever. Lokale aanpassingen en contrast range technieken worden gebruikt voor een realistisch en contrastrijk beeld in de juiste kleurstelling. De studio beschikt over goede kwaliteit beeldschermen waarvan de calibratie regelmatig gecontroleerd wordt. 

Het fotografie bedrijf van Vincent Hartman Fotografie voldoet aan de normen van de NIDF en ISO 3664 en is aangesloten bij de Dupho.