GTE2
Image default
Beauty en verzorging

Opleiding tot schoonheidsspecialiste

Een opleiding tot schoonheidsspecialiste volgen is een droom van veel meisjes. Het beroep spreekt velen aan en dat is niet onterecht! Schoonheidsspecialistes slagen erin om mensen een goed gevoel en meer zelfvertrouwen te geven. Na een bezoek aan een schoonheidsinstituut of wellnesscentrum voelt u zicht ongetwijfeld mooi en verzorgd, en dat geeft de schoonheidsspecialiste heel wat voldoening. Een opleiding volgen om schoonheidsspecialist of –specialiste te worden kan op alle leeftijden. Sommige jongeren besluiten al vroeg dat ze in deze branche aan de slag willen en kiezen deze studierichting al in het middelbaar onderwijs, maar anderen zetten de stap pas later.

Dat is perfect mogelijk dankzij opleidingen in dag- en avondonderwijs waarbij men praktische en theoretische lessen krijgt. Dankzij het uitgebreide lessenpakket krijgen de schoonheidsspecialisten in opleiding een goede basiskennis mee die als achtergrond dient voor het uitvoeren van de behandelingen. Ze leren het effect en resultaat van behandelingen inschatten en kunnen later op die basis verder bouwen om de klanten goed advies te geven. Naast theoretische kennis worden natuurlijk ook alle praktische vaardigheden aangeleerd die een schoonheidsspecialiste onder de knie moet hebben om de meest voorkomende behandelingen feilloos uit te voeren.

Gelaatsverzorgingen, manicure, pedicure en technieken voor het aanbrengen van make-up zijn maar enkele onderdelen van het ruime dienstenpakket dat in vele schoonheidsinstituten aangeboden wordt. Wilt u na uw opleiding als zelfstandig schoonheidsspecialiste aan de slag, dan geeft een bijkomende opleiding bedrijfsbeheer u daar de toegang toe. Na een professionele opleiding tot schoonheidsspecialiste kan u ongetwijfeld snel aan de slag!

Voor meer info : Opleiding tot schoonheidsspecialiste