GTE2
Image default
Bedrijven

Scannen met je Smartphone

We zijn er inmiddels al helemaal gewent aan de streepjescode, in het Engels barcode genoemd. De streepjes vormen samen een unieke code en kunnen bestaan uit cijfers, tekens of letters. De barcode is ontworpen door Norman Woodland met als doel een eenvoudige codering voor het automatisch verwerken van gegevens. Hiermee werd het ponskaartje vervangen. Dit is een groot succes en nu zitten overal streepjescodes op, op al je producten.  Je kan het zelfs scannen met gebruik van je mobiele telefoon.

 

Er zijn verschillende soorten barcodes, sommige maken gebruik van een enkel soort streepjesbreedte andere maken gebruik van een combinatie tussen streepjes en of cijfers. Daarnaast dienen barcodes een minimumhoogte te hebben en een breedteverhouding. Om barcodes uit te kunnen printen heb je een speciale printer voor nodig. Het barcode printen kunt u vergelijken met een weegschaal op groente en fruit bij de supermarkt, waar je ook een bonnetje ontvangt die op het product geplakt moet worden.

 

Naast de beroemde barcode herkent u waarschijnlijk ook wel de QR code. Misschien niet de naam, maar wel de code zelf. De naam QR code staat voor: Quick Response code. De code zelf bestaat uit kleine blokjes en vierkantjes met in de hoeken vaak grotere blokjes. De QR codes zijn uniek tegenover de barcode niet alleen omdat de vorm anders is, maar ook omdat er meer informatie opgeslagen kan worden in deze vorm van codes. Daarnaast worden QR codes sneller gescand.  Ook QR codes kunnen tegenwoordig vaak worden gescand doormiddel van je smartphone. Doormiddel van apps op de smartphone kunnen de codes gelezen worden en vervolgens de gebruiker ook direct naar de website van de code lijden. Denk hieraan aan coupons met zulke codes die bedoeld zijn om gescand te worden door het nieuwsgierige volk. QR codes hebben ook hun unieke QR code printer nodig.

Voor meer info : Scannen met je Smartphone