GTE2
Image default
Tuin en buitenleven

Schutting hout voor het bouwen van uw eigen tuinscherm

Wist u dat u uw tuin kunt personaliseren met schutting hout? Een eigen tuin is een groot goed. Er gaat niets boven uw eigen stukje natuur of buitenruimte, en boven een koel drankje op een zomerse dag, helemaal niet als dat op uw eigen terras is. U geniet van de zon en de kinderen kunnen ongestoord spelen. Dat is hoe het hoort te zijn. Een schutting of tuinscherm biedt u daarbij privacy. Maar heeft u er wel eens bij stil gestaan dat de schutting zeer veel invloed heeft op de uitstraling van uw tuin? Met een zelfgemaakte schutting drukt u dus eenvoudig een stempel op uw tuin en geeft u hem die finishing touch.

Duurzaamheid van de schutting

Als u uw eigen tuinscherm wilt maken, heeft u schutting hout nodig. Dit hout is speciaal bedoeld voor schuttingen en erfafscheidingen en behandeld tegen de weersinvloeden. Want een schutting staat er natuurlijk niet alleen op die mooie dagen. Ook als het regent, stormt of vriest staat de schutting buiten, en de bedoeling is natuurlijk dat hij daar de komende jaren blijft staan. Een andere factor van de duurzaamheid van een schutting of tuinscherm is natuurlijk de constructie: zit het scherm stevig in elkaar, en is hij goed verankerd in de grond? Dat zijn allemaal zaken om op te letten.

Toch niet zelf maken

Heeft u tot hier gelezen en denkt u ’toch maar niet zelf maken’, ga dan eens op zoek naar een goede houthandel. Bijvoorbeeld Houthandel Van der Heijden. U kunt daar terecht voor kant en klare schuttingen, en ze worden zelfs geplaatst, als u dat wilt. Besluit u toch zelf te maken, ga er dan ook even langs: ze hebben een ruim assortiment aan schutting hout en kunnen alles voor u op maat maken. Ook bevestigingsmateriaal en alle andere benodigdheden en houtsoorten bieden ze aan. En tot slot, de reden dat u naar een speciaalzaak gaat: ze hebben ervaring, en kunnen u het juiste advies geven. Toch handig.

Gerelateerde artikelen

Prijsvoorbeeld van een veranda op maat