GTE2
Image default
Vakantie

Slaapzakken

Slaapzakken

Als u van kamperen houdt, dan weet u dat goede slaapzakken een van de belangrijkste attributen zijn om bij u te hebben. Zijn deze immers niet van de juiste maat of niet warm genoeg, dan draait uw vakantie al snel op een ramp uit. Hebt u het ’s nachts immers koud, dan zult u niet in slaap kunnen komen. Slapeloze nachten zullen het gevolg zijn en hier wordt natuurlijk niemand vrolijker van. Slaap heeft over het algemeen een nog grotere invloed op uw humeur dan bijvoorbeeld de weersomstandigheden. Door slechte slaapzakken die ervoor zorgen dat u niet of niet voldoende slaapt, kan uw vakantie dus echt in het water vallen. Natuurlijk zijn goede slaapzakken niet de enige dingen die u nodig hebt als u gaat kamperen. Zo kunt u natuurlijk ook niet zonder een goed matras. Sommige mensen slapen het liefst op een gewoon luchtbed in de tent, anderen vinden een self inflating matras ook prima. Deze zijn vaak dunner en een stuk lichter, waardoor ze ideaal zijn voor een wandel- of een fietsvakantie. U wilt dan immers zo weinig mogelijk gewicht met u mee hoeven nemen. Voor sommige mensen zijn deze dunne slaapmatjes echter niet comfortabel genoeg, zij voelen ieder hobbel van het veld waarop zij liggen en zij liggen daarom liever iets hoger boven de grond. Naast goede slaapzakken en luchtbedden is het bij actieve vakanties natuurlijk ook goed om een goede tas te hebben, zodat u geen last van uw rug krijgt onder het wandelen. Hebt u immers eenmaal last van uw rug, dan zult u ook niet echt prettig meer slapen. Dan helpen goede slaapzakken en luchtbedden ook nog maar weinig.

Verschillende soorten slaapzakken

Zoals met veel kampeerartikelen het geval is, is ook bij slaapzakken het aanbod erg groot. Hoe maakt u nu een goede keuze uit al deze artikelen? In de eerste plaats is het belangrijk om na te gaan waar u de slaapzak voor wilt gaan gebruiken: kampeert u bijvoorbeeld alleen in de zomer, dan hebt u niet zo’n dikke nodig als wanneer u ook in het voorjaar of de nazomer kampeert. Daarnaast is het van belang om u af te vragen wat voor model u het prettigst vindt. Slaapzakken zijn namelijk verkrijgbaar in zowel dekenmodellen, de standaard rechthoekige exemplaren, als in mummiemodellen, waarbij er een soort van capuchon aan de slaapzak bevestigd is. Dit model is natuurlijk heel erg prettig als u het snel koud hebt of wanneer u in een koudere periode op vakantie gaat. Door de capuchon blijven ook uw hoofd en uw nek lekker warm en dat is natuurlijk wel zo prettig. Zo weet u zeker dat u niet al klappertandend de nachten door hoeft te brengen. Een andere variant zijn de slaapzakken speciaal voor kinderen. Natuurlijk kunt u hen gewoon in een grote maat stoppen, maar daar verdrinken ze wel een beetje in. Bovendien zorgt een slaapzak het beste voor warmte als deze lekker dicht om u heen zit en dat geldt voor kinderen natuurlijk net zo goed. Daarom zijn er slaapzakken speciaal in hun maat, zodat ook zij lekker warm kunnen slapen in een tent. Een ander verschil tussen slaapzakken is natuurlijk het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Zo zijn er exemplaren met een voering van katoen, terwijl anderen juist van een gladde polyester binnenkant hebben. Het hangt helemaal van uw persoonlijke voorkeur af welke variant het best bij u past. Sommige mensen vinden het fijn als de binnenkant glad is, zodat zij zich gemakkelijk om kunnen draaien, terwijl anderen juist weer de voorkeur geven aan het wat stroevere katoen.

Koop bij Kifra

Gaat u binnenkort kamperen en bent u op zoek naar nieuwe slaapzakken, dan is het aan te raden om hiervoor de website van Kifra Camping & Vrije tijd te bezoeken. Bij deze webwinkel kunt u namelijk terecht voor alles op dit gebied. U profiteert bij hen bovendien van vele voordelen:

  • u kunt winkelen vanuit uw luie stoel op het moment dat het u het beste past, u hoeft er de deur niet voor uit
  • u kunt op uw gemak het aanbod online bekijken en de verschillende producten rustig met elkaar vergelijken
  • bestellen en betalen gaat gemakkelijk online, de bestelde producten worden vervolgens snel bij u thuis bezorgd
  • u kunt er op vertrouwen dat alle producten in hun assortiment van een uitstekende kwaliteit zijn
  • de prijzen zijn altijd zeer scherp, doordat zij de overheadkosten laag weten te houden en geen dure bedrijfspanden hebben
  • u kunt bij hen terecht voor een zeer ruim aanbod op het gebied van kamperen en vrije tijd

U vindt bij deze webwinkel niet alleen heel veel verschillende soorten slaapzakken, maar u kunt er dus ook terecht voor andere kampeerartikelen, zoals luchtbedden, kookgerei, tenten en goede tassen. Alles voor uw actieve vakantie vindt u bij hen. Zoals gezegd hebben zij een zeer ruim assortiment, niet alleen in de breedte, maar ook per product. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar nieuwe slaapzakken, dan kunt u bij hen kiezen uit verschillende dekenmodellen, mummiemodellen en kindermaten. Er valt dus echt wat te kiezen bij hen, waardoor iedereen bij Kifra dat product kan vinden waar hij of zij naar op zoek is. Bent u op zoek naar slaapzakken die heel veel warmte bieden, of hebt u het altijd warm genoeg van uzelf en wilt u juist een wat dunner exemplaar, u vindt het bij hen zeker. Voor slaapzakken en kampeerartikelen gaat u dus naar www.kifra.nl.

Voor meer info : Slaapzakken