Uw huis beveiligen

Terwijl het aantal inbraken wel afneemt, op grond van de laatste cijfers, is het wel belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen. Je treft toch liever geen ongewild persoon binnen je huis of pand aan?

Inbraken in Nederland

Binnen 2014 werd er nog gebruikelijk 250 keer per dag ingebroken binnen Nederland. Een ontzettend fors cijfer. Vandaag de dag zijn deze cijfers wel iets gezakt, maar alsnog liegen de cijfers er niet om. Wanneer u op Schiermonnikoog woont heeft u niets te vrezen. Daar is de afgelopen twee jaar geen één inbraak geregistreerd.

Terwijl de inbraakcijfers dalen worden inbrekers wel steeds slimmer. Er is maar een klein kaartje als voorbeeld een bankpas of klantenkaart voor nodig om in 30 seconden in te breken. Precies wanneer je even snel de hond uitlaat en het niet nodig vindt om de deur op slot te doen.

Inbraaktips

 • Laat geen ramen open staan op de tweede of derde verdieping.
 • Een alarm schrikt inbrekers vaak af.
 • Zorg dat er geen ladder, container o.i.d. tegen uw huis aan staat.
 • Doe altijd je deur op slot, eveneens als je maar vijf minuten weg bent.
 • Eveneens als een camera. Dit kan ook een nepcamera zijn, ter afschrikking.
 • Verzamel geen grote bedragen aan cash in je huis.
 • Registreer dure aankopen, zodat ze moeilijk door te verkopen zijn.
 • Leg uw dure sieraden en contact geld binnen een kluisje in huis. Of huur een kluis bij de bank.
 • Zorg ervoor dat producten zoals iphones na een diefstal niet door te verkopen zijn.
 • Verstop de huissleutel niet buiten onder de mat of binnen de tuinkabouter. Iedereen is hiervan op de hoogte, ook inbrekers. Koop een compact sleutelkluisje voor binnen de schuur.
 • Heb je toch cash? Verstop het dan niet in een oude sok of onder een matras.

Naast veiligheidssloten zijn er nog veel meer maatregelen die je kunt nemen om de kans op een inbraak te beperken:

 

 

Ook met je spullen zijn voorzorgsmaatregelen te nemen:

Inbraak voorkomen

Tegenwoordig hebben veel buurten een WhatsApp-groep voor buurpreventie. Zodra er verdachte personen of verdachte omstandigheden zijn gesignaleerd wordt dit binnen de groep gezet. Maar dit voorkomt lang niet altijd een inbraak binnen je huis. Het nemen van voorzorgsmaatregelen is daarom erg belangrijk.

Maatregelen treffen

Het is aan te raden om veiligheidssloten op uw deuren te plaatsen. Dit zijn speciale sloten, geproduceerd van extra sterk en duurzaam materiaal. Daarnaast zijn de sloten zo geproduceerd dat het voor inbrekers erg lastig is om deze sloten open te breken.

Er zijn gevariëerde soorten veiligheidssloten, zoals bijzetsloten, meerpuntssloten en insteeksloten. Een deskundige binnen sloten bijvoorbeeld een slotenmaker amsterdamkan u alles vertellen over deze veiligheidssloten en inbraakpreventie.

Een belangrijke maatregel om inbraak te voorkomen is goede sloten. Sloten op uw deuren maar zoals eveneens op uw schuifpui zijn cruciaal. Oude, verweerde sloten zijn makkelijk open te krijgen waardoor de kans op inbraak toeneemt. Inbrekers zien snel genoeg in welke staat uw slot is. Zorg daarom voor extra veilige sloten op uw deuren.

Als voorbeeld hierboven al benoemd dient de schuifpui niet vergeten te worden bij het zetten van kersverse sloten. Een schuifpui is zeer inbraakgevoelig, vooral omdat veel mensen hier een zwak slot op gezet hebben.

De meeste inbraken worden overdag gepleegd. Zodra veel mensen aan het werk zijn, de kids op school en de buurt redelijk uitgestorven is. Ook in vakantieperiodes is er een top aan inbraken.

Voor meer info : Uw huis beveiligen