GTE2
Image default
Gezondheid

Vitamine C, voor je eigen gezondheid

Vitamine C is een zeer belangrijk vitamine die het lichaam niet zelfstandig kan genereren en aanmaken.  Mensen zijn dus afhankelijk van hun voedingspatroon of zij genoeg van deze vitamines binnenkrijgen. Vitamine C kan men voornamelijk verkrijgen uit groenten maar ook uit bijvoorbeeld citrusvruchten. Deze vitamine zorgt er mede voor dat de hormoonhuishouding in balans en zorgt er daarnaast voor dat er 800 chemische processen binnen het lichaam vlot verlopen.

Van de supplementen die topvitamins.nl aanbiedt kan de Ester-C als beste worden omschreven, deze supplementen worden over het algemeen het best verwerkt binnenin het lichaam van de mens. Ester-C zorgt op een effectieve manier voor absorptie binnen de witte bloedcellen dit komt de hoge beschikbaarheid aan biologische stoffen in dit product. Ester-C ontwikkelt in Amerika door American Health. Dit bedrijf wordt door meerdere experts omschreven als de beste fabrikant op het gebied van vitamine C producten. Tevens zijn alle producten die American Health aanbiedt op natuurlijk basis gemaakt. De kwaliteit van het supplement is afhankelijk van de prijs van het supplement die wordt aangeboden.

In Nederland is er geen maximum vastgesteld voor maximale dosering van vitamine C. In Amerika bestaat er wel een grens voor maximale dosering, die is gesteld op 2000 mg. Het overtollige gebruik van vitamine C kan dus over het algemeen geen kwaad voor de mens. De ESA heeft ook een aantal gezondheidsclaims omtrent de vitamine C. Zo draagt vitamine C bij aan het in stand houden van het immuunsysteem, na een fysieke inspanning. Daarnaast zorgt Vitamine C voor het soepel laten verlopen van de bloedvaten en de botten. Vitamine V moet er tevens aan bijdragen dat het tandvlees, de huid en de tanden tot een normale collagevorming vormt. Indien je geen lichamelijk klachten hebt of geen gezondheidsproblemen kan deze vitamine nooit voor negatieve gevolgen zorgen, dit is erkend en vastgesteld op basis van onderzoek van diverse experts op het gebied van vitamine C.

Voor meer info : Vitamine C, voor je eigen gezondheid