Wat is groene energie en waarom is het belangrijk?

U heeft het vast al wel eens voorbij zien komen: groene energie van Eneco. Maar wat is groene energie precies en waarom is dit zo belangrijk? Bij steeds meer energieleveranciers kun je als consument terecht voor groene energie. Dit is een belangrijke trend die steeds groter wordt. Dit is op de lange termijn ook het toekomstbeeld. Groene energie is energie dat is opgewekt uit schone bronnen, zoals zon en wind.

 

De voordelen van groene energie

Veel energie wordt op dit moment nog opgewekt uit zogenaamde vuile bronnen als aardgas, aardolie en steenkool. Bij dit proces komt kooldioxide vrij, een zeer schadelijke stof dat slecht is voor het milieu. Alleen hierom is het al erg belangrijk om te kiezen voor groene energie. Maar er zijn meer redenen waarom het opwekken van groene energie belangrijk is. De fossiele brandstoffen zoals aardgas, olie en steenkool raken op, en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe en schonere bron. Denkt u er ook over om over te stappen op groene energie van Eneco? Lees de ervaringen en reviews van Eneco hier.

 

Kies voor groen!

Door de ervaringen van anderen te lezen kan het voor u makkelijker zijn om de keuze voor groene energie te maken. Op dit moment kan groene energie wel duurder zijn, omdat het meer geld kost om stroom op een duurzame manier op te wekken. Maar toch is het bij veel energieleveranciers zo dat er aan de prijs niet veel veranderd. Bekijk uw mogelijkheden bij Eneco.