GTE2
Image default
Woning en Tuin

Hoe kies je de juiste douchetegels?

Iedereen heeft een eigen smaak en daarom zal ook niet iedereen dezelfde douchetegels kiezen. Wat voor jou de juiste douchetegels zijn, kan voor de ander zijn grootste nachtmerrie zijn. Gelukkig is er bij Tegeloutlet een groot aanbod om aan ieders wensen te voldoen. Afhankelijk van welke tegels je wilt met je badkamer, is er bij deze tegelspecialist zeker een tegel te vinden die daar bij past. 

De voor- en nadelen van douchetegels

Douchetegels hebben verschillende voordelen en nadelen en het is goed om hier rekening mee te houden wanneer je er nog niet aan uit bent of je echt wilt kiezen voor tegels. Voor de badkamer is het altijd verstandig om te kiezen voor tegels vanwege de vochtige omstandigheden. Tegels hebben de volgende voordelen:

  • Er is eindeloos veel keuze qua kleur, formaat en soort
  • Tegels zijn duurzaam zodat je er jarenlang plezier van hebt omdat ze sterk en slijtvast zijn
  • Door goed na te denken over de keuze kun je je badkamer optisch vergroten of verkleinen
  • Douchetegels zijn makkelijk schoon te maken en schoon te houden

Maar tegels kunnen ook nadelen hebben:

  • Voor sommige tegels kun je niet zomaar ieder schoonmaakproduct gebruiken en zul je dus speciale producten moeten gebruiken
  • Als je kiest voor tegels heb je ook te maken met voegen en bij voegen loop je het risico op cementsluier. Het is dus belangrijk om je goed te laten informeren over het juiste schoonmaakmiddel
  • Als je geen vloerverwarming hebt, dan kunnen tegels heel koud zijn en dit geeft dus minder comfort

Kies uit een uitgebreid assortiment

Bij Tegeloutlet kun je kiezen uit een uitgebreid assortiment en vind je zeker de douchetegels die het best bij jouw badkamer past. Wanneer je rekening wenst te houden met de bovenstaande voor- en nadelen kun je dit bespreken met één van de ervaren adviseurs. Zij kunnen je hierover adviseren en samen met jou naar de mogelijkheden kijken. Neem dus gerust contact met hen op als u nieuwe douchetegels wilt kopen.