GTE2
Image default
Gezondheid

Hoe word ik sneller nuchter tips

Soms dan drink je iets meer dan dat je eigenlijk van plan was, en het enige wat je wil is snel nuchter worden, dat is niet simpel maar wij hebben hier wel enkele tips voor. Deze tips hebben wij voor jou verzameld zodat je de volgende keer dat je iets meer hebt gedronken dan je van plan was van deze tips gebruik kunt maken.

 

Neem een anti kater middel

De anti kater middel bevat het werkzame stofje asparagine, en asparagine versnelt het alcoholafbraakproces en zuivert het bloed. Dit houdt dus in dat alcohol sneller afgebroken wordt en sneller je bloed uit is, hierdoor kun je dus sneller nuchter worden. Bovendien zal je waarschijnlijk geen last van een kater door alcohol hebben doordat je veel sneller nuchter bent. Dit werkt dus twee kanten op en maakt het drinken een stuk aangenamer, je kunt deze voor, tijdens of na het drinken innemen.

 

Laat jezelf overgeven

Ik weet dat dit niet de meest prettige manier is om sneller nuchter te worden, maar wanneer het echt nodig is dan werkt dit wel het snelst. Alle alcohol die nog in je maag is zal dan eruit komen en waarschijnlijk voel jij je meteen beter. Maar het is niet zo goed voor je maag of je slokdarm dus gebruik deze tip wanneer het echt nodig is en er niks anders opzit.

 

Neem een koude douche

Biologisch bekeken maakt een koude douche je niet echt sneller nuchter, maar je zal je er wel een stuk helderder en alerter door voelen. Door de opkikker en de shock die je krijgt van het koude water maakt je lichaam adrenaline aan waardoor jij je meteen alerter en wakkerder voelt. Let hier dus wel mee op want je voelt je misschien sterker dan je werkelijk bent, je wilt jezelf dus niet overschatten. Vermijd deze tip bovendien wanneer je overgegeven hebt want dan is je lichaamstemperatuur al lager dan normaal en doet een koude douche je geen goed.

 

Drink veel water

Water helpt eigenlijk altijd, en ook in dit geval is het drinken van water slim om te doen. Doordat je water drinkt zullen gifstoffen, alcohol dus, sneller uit je lichaam verdwijnen. Je zult je sneller stukken beter gaan voelen, bovendien kun je een kater de volgende ochtend vermijden door genoeg water te drinken. De hoofdpijn tijdens een kater door alcohol wordt namelijk veroorzaakt door een tekort aan vocht, dit kun je dus makkelijk oplossen door water te drinken.

 

Dit zijn ze dan, de antwoorden op de vraag: Hoe word ik snel nuchter? De volgende keer dat je iets teveel hebt gedronken kun je deze tips gebruiken om je snel beter en een stuk nuchterder te voelen. Denk er alleen wel aan dat je nooit ontzettend snel nuchter kunt worden en dat je niet te veel moet drinken wanneer je daarna of de volgende ochtend een belangrijke afspraak hebt waar je nuchter voor moet zijn.

 

Voor meer info : Hoe word ik sneller nuchter tips