GTE2
Image default
Vakantie

6 Avontuurlijke dingen te doen in Maastricht

Ga je op reis naar Maastricht? Twijfel je over wat je moet doen om een avontuurlijkere reis te ervaren? Wij helpen je graag. We zullen je assisteren om de leukste avontuurlijke activiteiten te vinden zodat jouw reis onvergetelijk wordt.

Huur een auto in Maastricht zodat je op een relaxte manier kunt rondreizen. Je kunt vrij goedkoop een auto huren in Maastricht. U kunt de auto ophalen in de stad of op het vliegveld in Maastricht, deze site weet meer: https://www.autoprio.nl/. Er zijn veel bedrijven om uit te kiezen.

Welke avontuurlijke dingen kun je in Maastricht doen?

Er zijn veel activiteiten te ondernemen in deze prachtige stad. Het is de grootste stad van de provincie Limburg maar het is lastig kiezen wanneer je veel opties hebt en geen tijd om alles te doen. Laten we de 6 meest avontuurlijke activiteiten bekijken.

Hardlopen in Maastricht

De inwoners van Maastricht houden van hardlopen en de stad op deze manier ontdekken. Het zorgt voor een goede conditie en je leert de stad beter kennen dan wanneer je gaat fietsen. Het is één van de leukste outdoor activiteiten voor toeristen.

Boottocht op de Meuse

Je kent de Meuse misschien wel, de meest belangrijke rivier in Europa. Deze rivier loopt door België en Nederland. Hij is 925 km lang en loopt door vele steden en dorpen. Je leert deze rivier niet op een betere manier kennen dan met een boottocht.

Onder de grond in Maastricht

Als je meer wil weten over de geschiedenis moet je onder de grond zijn. Maastricht heeft een geweldig netwerk van historische grotten en tunnels.

Dit ondergrondse netwerk van tunnels en grotten is ontwikkeld tussen 1500 en 1800 om de verdediging van de stad te verbeteren.

Vrijthof

Vrijthof is het grootste plein in Limburg. Vrijthof heeft verschillende monumenten en wordt veel bezocht door mensen die interesse hebben in bijzondere monumenten en gebouwen.

Naast monumenten vind je er de beste winkel en restaurants waardoor dit plein echt een plek is die je bezocht moet hebben. Je vindt hier de Basilica van ST, Servatius, de Spaanse regering, het kanon huis en een postkantoor.

Helpoort

Helpoort wordt ook wel uitgesproken als Hell’s gate, wat choquerend kan zijn. Het is gebouwd in de Jaren 1200 om de verdediging van de stad te verbeteren.

De muur staat al honderden Jaren stil. Het bevat een museum met de geschiedenis van Maastricht zodat je de geheimen van de stad kunt ontdekken en weet wat er in deze prachtige stad gebeurd is.

Boekhandel Dominicanen

Je verwacht vast geen boekhandel in een kerk. Toch zit boekhandel Dominicanen in de kerk, gebouwd in de twaalfde eeuw. Dit is de perfecte plek voor mensen die van lezen houden.

Twijfel je over de activiteiten die jouw reis onvergetelijk gaan maken? Maak je geen zorgen, wij zullen je helpen om jouw reis beter dan ooit te maken.

https://www.autoprio.nl/