GTE2
Image default
Zorg

7 veelvoorkomende relatieproblem en hoe op te lossen

Het is zeldzaam dat koppels geen enkele hobbels op de weg tegenkomen. Als je je echter van tevoren beseft, wat die relatieproblemen kunnen zijn, heb je een veel betere kans om te slagen.

Hoewel elke relatie zijn ups en downs heeft, hebben succesvolle koppels geleerd hoe ze de hobbels in een relatie moeten aanpakken en hun liefdesleven in stand houden. Ze blijven daar hangen, pakken problemen aan en leren hoe ze de complexe problemen van het dagelijks leven kunnen verwerken. Velen doen dit door zelfhulpboeken en -artikelen te lezen, seminars bij te wonen, te counselen, andere succesvolle stellen te observeren of eenvoudigweg met vallen en opstaan ​​te werken.

 

Relatieprobleem: communicatie

Alle relatieproblemen komen voort uit slechte communicatie, aldus Elaine Fantle Shimberg, auteur van Blending Families. “U kunt niet communiceren terwijl u uw BlackBerry controleert, tv kijkt of door het sportgedeelte bladert”, zegt ze.

 

Relatieprobleem: sek s

Zelfs partners die van elkaar houden, kunnen sek s(x)ueel niet overeenkomen. Mary Jo Fay, auteur van Please Dear, Not Tonight, zegt dat een gebrek aan sek s(x)ueel zelfbewustzijn en onderwijs deze problemen verergert. Maar sek s hebben is een van de laatste dingen die je moet opgeven, zegt Fay. “Sek s”, zegt ze, “brengt ons dichter bij elkaar, geeft hormonen vrij die ons lichaam zowel fysiek als mentaal helpen, en houdt de chemie van een gezond paar gezond.”

 

Relatieprobleem: geld

Geldproblemen kunnen al beginnen voordat de huwelijksgeloften worden uitgewisseld. Ze kunnen bijvoorbeeld het gevolg zijn van de kosten van verkering of van de hoge kosten van een bruiloft. De National Foundation for Credit Counseling (NFCC) beveelt aan dat koppels die geldproblemen hebben, diep ademhalen en een serieus gesprek voeren over de financiën.

 

Relatie probleem: worstelen over huishoudelijke klusjes

De meeste partners werken buitenshuis en vaak op meer dan één baan. Het is dus belangrijk om de arbeid eerlijk thuis te verdelen, zegt Paulette Kouffman-Sherman, auteur van Dating From the Inside Out.

 

Relatieprobleem: maak je relatie niet een prioriteit

Als je je liefdesleven gaande wilt houden, zou het niet moeten eindigen als je je relatie centraal stelt als je ‘Ik doe’ zegt. “Relaties verliezen hun glans, dus maak van jou een prioriteit”, zegt Karen Sherman, auteur van Marriage Magic! Vind het, houd het en maak het tot slot.

 

Relatieprobleem: conflict

Incidenteel conflict is een deel van het leven, volgens de in New York gevestigde psycholoog Susan Silverman. Maar als jij en je partner het gevoel hebben dat je de hoofdrol speelt in je eigen nachtmerrieversie van de film Groundhog Day – d.w.z. dezelfde belabberde situaties blijven zich dag na dag herhalen – is het tijd om te ontsnappen aan deze giftige routine. Wanneer u de moeite doet, kunt u de woede verminderen en rustig kijken naar onderliggende problemen.

 

Relatieprobleem: vertrouwen

Vertrouwen is een belangrijk onderdeel van een relatie. Zie je bepaalde dingen waardoor je je partner niet kunt vertrouwen? Of heb je onopgeloste problemen waardoor je anderen niet kunt vertrouwen?

 

Relatieproblemen oplossen

Hoewel er altijd problemen in een relatie zullen zijn, zegt Sherman dat jullie allebei dingen kunnen doen om huwelijksproblemen te minimaliseren, zo niet om ze allemaal te vermijden.

Ten eerste, wees realistisch. Denken dat je partner aan al je behoeften zal voldoen – en in staat zal zijn om ze uit te zoeken zonder dat je het vraagt ​​- is een Hollywood-fantasie. “Vraag direct wat je nodig hebt”, zegt ze.

Gebruik vervolgens humor – leer dingen te laten gaan en geniet meer van elkaar.

Tot slot, wees bereid om aan je relatie te werken en echt te kijken naar wat er moet gebeuren. Denk niet dat dingen beter zouden zijn met iemand anders. Tenzij je problemen aanpakt, zal hetzelfde gebrek aan vaardigheden dat nu in de weg zit, er nog steeds zijn en nog steeds problemen veroorzaken, ongeacht in welke relatie je je bevindt.

Voor meer info : 7 veelvoorkomende relatieproblem en hoe op te lossen