GTE2
Image default
Financieel

Alles wat je moeten weten over het leasen van een auto

Heeft je oude vertrouwde auto je in de steek gelaten of vind je het zo stilletjes aan wel eens tijd voor een nieuwe, dan vraag je je wellicht af hoe je dit financieel het beste kunt aanpakken. Omdat een nieuwe auto toch al snel heel wat geld kost, is het dan ook een goed idee om rustig even alle mogelijkheden te bekijken en overwegen. Een auto leasen is één van de mogelijkheden die je hebt en het is een steeds populairdere manier om met een nieuwe auto te kunnen rijden zonder jezelf financieel in de problemen te brengen. De vele voordelen verklaren waarom veel mensen hier al voor jou voor kozen.

 Wat betekent een auto leasen?

Een auto leasen betekent dat je maandelijks een vast bedrag betaalt gedurende een bepaalde periode en dat je in ruil voor dat bedrag een auto ter beschikking krijgt van de leasemaatschappij. In het bedrag dat je betaalt is niet alleen het gebruik van de auto inbegrepen, maar ook bepaalde extra kosten. De leasingmaatschappij blijft eigenaar, al krijg je bij de meeste maatschappijen op het einde van het contract wel nog de mogelijkheid om de auto te kopen en zo toch nog eigenaar ervan te worden.

Waarom een auto leasen een goed idee is

Aan het leasen van een auto zijn verschillende voordelen verbonden waardoor steeds meer mensen hiervoor kiezen in plaats van de auto met eigen kapitaal aan te kopen of te laten financieren.

 

Je spaargeld blijft onaangeroerd

 Wie wat geld op een spaarrekening heeft gezet, deed dit vaak met een bepaald doel. Niet zelden is dit om een bedrag opzij te hebben in geval van onvoorzien omstandigheden. De aankoop van een auto zorgt ervoor dat deze reserve in een klap een heel stuk vermindert en dat wil je misschien liever vermijden. Door een auto te leasen hoef je je zuurverdiende spaarcenten niet aan te spreken.

 

Altijd rijden in de nieuwste en meest comfortabele auto

 Als je iemand bent die houdt van nieuwe auto’s en dan liefst nog voorzien van allerlei functies, dan is een auto leasen voor jou wellicht een goed idee. Omwille van de relatief korte leasingperiode heb je om de paar jaar de kans om het nieuwe model van je favoriete auto uit te kiezen met een uitrusting die in aankoop niet haalbaar zou zijn.

 

De keuze is helemaal aan jou

 Bij een leasing heb je eindeloze keuzemogelijkheden om de voor jou perfecte auto samen te stellen. Het merk, de motor, de kleur, de binnenafwerking en noem maar op, je kiest het en je krijgt het. Opties voeg je toe zoveel als je wil tot de auto helemaal naar je zin is.

 

Je kunt kiezen voor een contract op maat

Iedereen autobestuurder heeft een eigen rijgedrag. De ene bestuurder legt jaarlijks heel wat kilometers af, terwijl dit voor een andere bestuurder net niet het geval is. Bij een leasingcontract heb je in de meeste gevallen een keuze in maximale kilometrage, wat ook meteen een verschil maakt in het maandelijks te betalen bedrag.

 

Onvoorzien kosten zijn verleden tijd

Een auto leasen betekent ook dat de kosten voor onderhoud en herstelling in het maandbedrag inbegrepen zijn. Het is financieel een hele geruststelling om te weten dat je niet plots voor onvoorziene, en vaak ook hoge, kosten zal komen te staan.