GTE2
Image default
Particuliere dienstverlening

Asbest laten opsporen door een expert

Dat asbest een gevaarlijk mineraal is, hoeven we u vast niet te vertellen. Het inademen van zulke vezels kan uw gezondheid in gevaar brengen en leiden tot longaandoeningen. Daar wil de Vlaamse Overheid iets aan doen. Ze wilt van Vlaanderen, tegen 2040, een asbestveilige omgeving maken. Dat betekent dat al het aanwezige asbest in kaart moet gebracht worden. Om het asbesthoudende materiaal in uw gebouw of woning op te lijsten, moet u een expert in asbest inschakelen. Een voorbeeld van zo’n bedrijf waar u een beroep op kunt doen is ASP Consultancy uit Dendermonde. Het bedrijf heeft verschillende specialisaties, waaronder het opstellen van een asbestinventaris. Ze komen bovendien graag langs in woningen en gebouwen in gans Vlaanderen.

Een asbestinventaris of een sloopopvolgingsplan laten opstellen door specialisten

Als u een asbestinventaris laat opstellen door een asbestspecialist van deze organisatie, dan kunt u zich verwachten aan een grondige inspectie van uw woning of gebouw. Tijdens de rondgang stelt een expert in asbest een lijst op met alle asbesthoudende materialen. Daarnaast gaat hij of zij na of er bepaalde blootstellingsrisico’s zijn. Er worden ook stalen genomen indien nodig. U mag er ook gerust in zijn dat alles op een veilige manier gebeurd. ASP Consultancy uit Dendermonde ziet veiligheid namelijk als prioriteit nummer 1. Moeten er zaken gesloopt worden door de analyses? Dan kunt u steeds een sloopopvolgingsplan laten opstellen door een van de medewerkers van deze organisatie. U bent dan meteen zeker dat uw sloopproject goed zal verlopen.

Contacteer de medewerkers voor meer informatie

Heeft u interesse in een samenwerking met deze expert in asbest? Of zit u met vragen over de diensten die het bedrijf aanbiedt? Dan kunt u altijd contact opnemen met de medewerkers van ASP Consultancy. Ze helpen u met alle plezier verder en nemen graag de tijd voor u om uw vragen uitgebreid te beantwoorden.