GTE2
Image default
Hobby en vrije tijd

Ballonvaren met hoogtevrees het kan met C-Air

Veel mensen hebben hoogtevrees en durven daarom niet te ballonvaren. Bij C-Air ballonvaart heb je hier geen last van. Wij nemen tijd om alles uit te leggen aan onze passagiers. Wie zou tenslotte niet zalig over het landschap willen zweven, terwijl hij kan genieten van de mooie bezienswaardigheden. Misschien vind je dat dit geweldig klinkt, maar het grote probleem: je bent hoogtevrees. Maak je hier dan maar geen zorgen in.  In een luchtballon valt deze angst compleet weg. Alle passagiers met hoogtevrees die gaan ballonvaren zijn met ons hebben er zelfs van genoten! Gelukkig zijn er effectieve manieren om hoogtevrees aan te pakken, waardoor je kan genieten van je ballonvaart.

Wat is hoogtevrees?

De term voor hoogtevrees is ‘acrofobie’. Net als elke andere fobie kan acrofobie verschillende oorzaken hebben:

  • Een traumatische ervaring die je ooit hebt meegemaakt;
  • Een angstige persoonlijkheid;

Je angst wordt veroorzaakt door een vluchtreactie, een instinct dat alle mensen hebben. Het ballonvaren is een zeer veilig gegeven.  

Door onze tips te volgen, kunt u uw angst voor de ballonvlucht bestrijden voordat je het luchtruim ingaat, zodat u kunt ontspannen en van de ervaring kunt genieten.

Beoordeel je angst

Het overwinnen van een kleine angst bouwt eerst het vertrouwen op dat je nodig hebt voor een ballonvaart, dus probeer eerst een kleine angst te overwinnen.

Inplannen van je ballonvaart

Een manier om hoogtevrees in een luchtballon aan te pakken. Plan de ballonvaart enkele maanden van tevoren in. Zodat je ernaar toe kan leven, veel mensen zijn nog een beetje angstig wanneer ze op het opstijgterrein komen. Hier stellen we onze passagiers direct gerust, we geven ze ook een uitgebreide briefing waarin we ze alles uitleggen. Hierdoor weet iedereen waaraan hij zich kan verwachten wat de angst ook al een beetje wegneemt.

Tijdens de ballonvlucht

Als je het voor de ballonvlucht laat weten aan onze ballonvaarder, kan hij zijn vlucht aanpassen en starten op lagere hoogte, om uw comfort te verbeteren. Wil je verder meer informatie over ballonvaren of hoogtevrees? Neem even contact op en wij bezorgen je een onvergetelijke ervaring.

https://www.cair-ballonvaart.be