GTE2
Image default
Zakelijk

Bureau kopen voor uw thuiswerkplek? Een aantal aandachtspunten voor uw aankoop!

Bureaus zijn tijdens de coronacrisis niet aan te slepen. Jan en allemaal massaal online nieuwe werkplekken om thuis maar zo prettig mogelijk te kunnen werken. Want laten we eerlijk wezen, de keukentafel of de sofa in de living zijn gemaakt om te relaxen, niet om op te werken. Wilt u weten waar u op moet letten bij de aankoop van uw volgende bureau? Lees dit artikel en u bent binnen no time up to date. 

Hoe verstelbaar moet uw nieuwe bureau worden?

Verstelbaarheid is een grote pijler voor het comfort dat u van een bureau zal hebben. Niet-verstelbare bureaus adviseren wij streng tegen tenzij u precies in de mal valt waarmee het werkblad precies op de juiste hoogte is voor uw afmetingen. Het merendeel van de Belgen zal hier niet invallen en heeft -om zonder klachten te kunnen werken- een bureau met een in hoogte verstelbaar werkblad nodig. 

Niet-verstelbare bureaus worden voornamelijk gebruikt als ze een klassiek ontwerp hebben. Verder zijn deze bureaus niet optimaal voor uw lichaam en kan u snel klachten zoals nek, rug en schouderpijn oplopen door het verkeerd gebruik van deze bureaus. 

Ergonomisch in hoogte verstelbare bureaus zijn de variant die we bijna allemaal kennen vanuit het kantoor. Verstelbare bureaus kan u verhogen en verlagen naar wens zodat het werkblad precies op de juiste hoogte komt. Door het werkblad op de juiste hoogte in te stellen kan u door ook een goede bureaustoel te gebruiken over het algemeen klachtenvrij werken. Een belangrijk aandachtspunt bij een standaard verstelbaar bureau is wel de minimum- en maximum instelbare hoogte van het werkblad. De minimumhoogte is belangrijk als u wat korter bent dan gemiddeld. Veelal houden fabrikanten hier goed rekening mee maar het kan geen kwaad op een dubbelcheck te doen. Ook voor langere personen is van toepassing dat de maximale hoogte van het bureau voor aankoop gecheckt moet zijn. Het zal u toch niet gebeuren dat uw splinternieuwe bureau te klein is. 

Zit sta bureaus zijn nog niet bij iedereen bekend maar hebben eigelijk alleen maar voordelen. Een zit sta bureau is net zoals een regulier verstelbaar bureau in hoogte te verstellen. Het grote verschil tussen een normaal- en een zit sta bureau is dat de laatste veel hoger ingesteld kan worden. Door de hoge instelling te gebruiken kan u ook staand werken. Staand werken is uitermate goed voor de productiviteit. Dit komt doordat uw hersens actiever worden en blijven als u staat in plaats van zit. Naast hogere hersenactiviteit zal uw lichaam ook beter kunnen doorbloeden als u afwisselend zittend en staand werkt. Deze betere doorbloeding zorgt op zijn beurt weer voor betere concentratie. 

Maar wat is dan beter? Een zit sta bureau of een normaal verstelbaar bureau?

Lichamelijk heeft u er meer baat bij om een zit sta bureau te gebruiken. Hierdoor maakt u gebruik van bovenstaande voordelen zoals een betere doorbloeding en verhoogde concentratie ten opzichte van zitbureaus. Uiteindelijk is het een kwestie van persoonlijke smaak maar de experts zijn het er over eens: Zit sta bureaus hebben veel voordelen!

 

Voor meer info : Bureau kopen voor uw thuiswerkplek? Een aantal aandachtspunten voor uw aankoop!