GTE2
Image default
Mode en Kleding

De ideale luiertas

Op stap zijn met een baby is als de hoofdrol spelen in je eigen actie-avonturenfilm: Lukt het je met één hand een schone fopspeen te vinden voor ze begint te huilen? Kun je de luiertafel in het toilet van het benzinestation neerklappen en je klaarmaken zonder dat baby of luiertas de smerige vloer raken? De juiste tas kan je een held maken in zowat elke situatie.

Er moet alles in passen wat je nodig hebt om een baby te verzorgen – of het nu voor die noodluierverschoning is of voor een weekendje bij oma. Behalve luiers kun je er ook baby’s extra kleren, snacks en speelgoed in meenemen. Omdat je hem overal mee naar toe neemt, moet je er een overwegen die groot genoeg is om ook wat van je spullen in te bewaren. Veel luiertassen hebben speciale vakjes voor je mobieltje, portemonnee en sleutels – zo blijven ze droog en blijf jij georganiseerd.

Je kunt geld besparen door een tas te gebruiken die je al bezit. Sommige ouders vinden een gestructureerde draagtas zoals een laptoptas goed werken. Maar tassen die ontworpen zijn om babyspullen in te vervoeren hebben meestal meer vakken – soms wel 14. Bovendien zijn ze meestal standaard voorzien van een wasbaar luier-verwisselkussen, geïsoleerde flessenvakken, vakjes voor babydoekjes, en licht gewatteerde schouderriemen.

Houd bij het kiezen van een tas rekening met je partner. De ene ouder geeft misschien de voorkeur aan een rugzakstijl om het gewicht van de tas gelijkmatiger te verdelen, terwijl de andere misschien liever een messenger stijl heeft. Als het om stofpatronen gaat, neem er dan een die geen van beiden erg zal vinden om te dragen. Als je het niet eens kunt worden over één tas, neem dan een tweede – en leg ze klaar zodat je allebei klaar bent om de deur uit te gaan.