GTE2
Image default
Sport

De nieuwe Fitbit Sense smartwatch

Fitbit heeft zojuist drie nieuwe apparaten onthuld, Fitbit Versa 3, Fitbit Inspire 2 en een geheel nieuw model dat de ster van de show is: Fitbit Sense smartwatch. De Versa 3 is een sterke update ten opzichte van het huidige model, net als de Inspire 2, maar het is de Fitbit Sense die opvalt.

Hij lijkt op de Versa, maar heeft een meer premium look en feel (en prijs). De Fitbit Sense heeft een krachtige focus op gezondheid, met als doel dragers te helpen hun stressniveau te begrijpen, bijvoorbeeld op een baanbrekende manier. Er zijn ook leuke aanbiedingen van dit horloge.

ECG meten om de pols

Een van de opvallende kenmerken van de Fitbit Sense is de mogelijkheid om een ​​ECG op uw pols te meten. Er zijn maar weinig andere apparaten die deze functie hebben, hoewel de belangrijkste Apple Watch Series 4 en hoger, Samsung Galaxy Watch3, Withings Move ECG en Withings Scanwatch zijn.

Het punt is, hoewel het één ding is om de technologie in de smartwatch in te bouwen, is het iets anders om het aan gebruikers aan te bieden. Geen van de hierboven genoemde horloges heeft ECG-mogelijkheden op alle plaatsen waar u het kunt kopen.

Gezondheidsautoriteit

Dat komt omdat het goedkeuring vereist van de juiste gezondheidsautoriteit, zoals bijvoorbeeld de FDA in de Verenigde Staten. En zelfs dan kost het tijd. Apple onthulde zijn ECG-mogelijkheid op de Apple Watch Series 4 in 2018 en het had blijkbaar een paar uur voor de aankondiging een FDA-goedkeuring ontvangen. Het duurde toen een paar maanden voordat het op de horloges van gebruikers arriveerde. Evenzo kwam de EU-goedkeuring begin 2019 en landde het eerst op Apple Watch-modellen in het VK, in maart 2019.

Sense

Voor Fitbit Sense moet nog toestemming worden verleend, dus het zal nergens beschikbaar zijn wanneer de Sense de komende weken in de uitverkoop gaat. Beter nog, hij zei dat inklaring zou moeten gebeuren in de Verenigde Staten en ook in de EU, “deze kant van de vakantie”. Het is dus mogelijk dat de functie dit jaar live gaat, hoewel het waarschijnlijker is begin 2021.

EU-goedkeuring nodig

Deze EU-goedkeuring is trouwens goed nieuws voor gebruikers in het VK, aangezien het Verenigd Koninkrijk zich tot 31 december 2020 in de EU bevindt en vanaf januari aanstaande daarbuiten. Het kan betekenen dat Britse gebruikers vóór het verlaten van Europa klaring krijgen door de huid van hun tanden.

EDA sensor ingebouwd

Het heeft sensoren die Fitbits niet hadden, inclusief ’s werelds eerste Electrodermal Activity (EDA) -sensor op een smartwatch. Deze sensor loopt voorop in de detectiemogelijkheden van het stressniveau in de Fitbit Sense.

Het meet, zegt Fitbit, kleine elektrische veranderingen op je huid. Als je ooit hebt gemerkt dat je handpalmen een beetje zweterig worden als je nerveus of angstig bent, is het dit soort verandering dat de Fitbit Sense opmerkt.

Als je je stressniveaus wilt weten, moet je een EDA-sessie starten, zoals Fitbit het noemt. Het is vrij eenvoudig: plaats uw handpalm over het gezicht van de Sense en adem. Ik bedoel, hopelijk deed je toch de ademhaling, toch? Maar de sessie betekent dat het kan analyseren hoe het met je gaat.

Fitbit Sense ziet er sportief uit.

Op het scherm staat: “Neem even de tijd om te ontstressen en kijk hoe uw lichaam reageert”. In de Fitbit-app toont het je je stressmanagementscore die dagelijks wordt berekend en je hartgezondheid, slaap- en activiteitsniveaus laat zien. Een hoge score betekent dat je weinig tekenen van fysieke stress hebt en een lage score betekent dat je tekenen van stress vertoont.

Voor meer info : De nieuwe Fitbit Sense smartwatch