GTE2
Image default
Particuliere dienstverlening

De stappen van een woningaankoop via een makelaar in Brasschaat

Bent u op zoek naar een unieke en luxe woning, dan kan Cum Laude wel eens de makelaar in Brasschaat zijn die u daarmee kan helpen. Het in de arm nemen van een makelaar in Brasschaat is een verstandige zet. Makelaars hebben een gedegen inzicht in de bewegingen in de huidige markt en pakken het proces van aankoop stapsgewijs aan, zonder daarbij ook maar iets over het hoofd te zien. Wilt u binnenkort een woning binnen het luxe segment aanschaffen, leest u dan hier over de globale werkwijze van makelaars.

De eerste fase: bezichtiging en informatiewinning

Wanneer u eenmaal een huis heeft gevonden dat uw interesse heeft gewekt, kunt u via uw makelaar in Brasschaat een bezichtiging plannen. Tijdens deze bezichtiging kunt u echt even van de sfeer van de woning en zijn omgeving proeven. De makelaar in Brasschaat kan u, indien gewenst, vergezellen om u te wijzen op punten die u wellicht over het hoofd ziet. In deze eerste fase voorziet uw makelaar Brasschaart u ook van informatie rondom registratie in het kadaster, energielabels enzovoorts.

De tweede en lastigste fase: de onderhandeling

Onderhandelen is lastig, zeker als het over immobiliën gaat. Een klein gebrek aan kennis of durf zou, als u de onderhandelingen zonder een professional in zou gaan, gemakkelijk kunnen leiden tot het overeenkomen van een hogere koopprijs dan nodig was. Een makelaar heeft echter verregaand inzicht in prijzen en marktwaarden en helpt u zo met de onderhandelingen. Ook wat betreft de ontbindende voorwaarden is het prettig om een professional van Cum Laude te kunnen raadplegen.

De derde en afrondende fase

Is het bod eenmaal geaccepteerd door de verkoper van het pand, dan is het zaak om de financiering rond te krijgen. Samen met uw makelaar komt u tot de conclusie welk bedrag u nodig heeft. Vervolgens gaat u voor de hypotheekverstrekking naar een financiële instelling. Pas wanneer u bij de notaris uw handtekening zet, is het proces afgerond en kunt u uw droomvilla echt uw eigendom noemen. Binnenkort geniet u van het eerste glaasje wijn in uw achtertuin.

https://www.cumlaude.be/