GTE2
Image default
Woning en Tuin

De voordelen van de gietvloer

Gietvloeren hebben een flink aantal voordelen. Hieronder bespreken we een aantal van die voordelen.

Waterdicht

Een van de belangrijkste voordelen van gietvloeren is dat de vloersoort volledig waterdicht is. Zo kan de vloer dus ook prima in de keuken of badkamer worden geplaatst en kan er zelfs op worden gedoucht. Door de waterdichte eigenschappen van de vloer is schoonmaken ook nog eens heel eenvoudig, maar krijgt ook optrekkend vocht vanuit de kruipruimte minder kans. Zo geniet u niet alleen van een hoger comfortgehalte in huis, maar bespaart u met vloercoating en gietvloeren ook op uw energierekening door een warmere en drogere lucht.

Eenvoudig schoon te maken

Zoals iedere vloer trekt ook de gietvloer natuurlijk viezigheid aan. Maar omdat vocht niet in de vloer trekt is viezigheid enkel op de toplaag aanwezig. Zo is de vloer eenvoudig schoon te maken en te houden. In tegenstelling tot houten vloeren waar vocht makkelijk intrekt en dus voor meer problemen kan zorgen dan ze kan voorkomen.

Warm en isolerend

Een vloer die koud aanvoelt zorgt voor een verminderd comfortgehalte in huis. Onze eerste reactie daarop is vaak het aanzetten van de kachel. Met een gietvloer voelt de vloer standaard warmer aan en gaat de vloersoort ook nog eens perfect samen met vloerverwarming. De warme eigenschappen van de vloer zorgen voor een behaaglijke verspreiding van de warmte zodat u niet alleen een verhoogd comfortgehalte geniet, maar ook minder hoeft te stoken om dit comfort te behalen.

Daarnaast maakt een gietvloer minder lawaai wanneer u er iets op laat vallen of er simpelweg overheen loopt. Ook werkt de vloer geluidsdempend zodat uw buren minder hinder ondervinden van uw lawaai.

Een gietvloer biedt een hele hoop mogelijkheden en als u voor de keuze staat een gietvloer of een andere soort vloer te (laten) plaatsen, dan is de gietvloer een uitstekende keuze.

Voor meer info : De voordelen van de gietvloer