GTE2
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van een accent tafel in elke ruimte

De voordelen van een accent tafel in elke ruimte

Kleine objecten, zoals de betrouwbare accent tafel, kunnen de meeste indruk maken, of ze nu een opvallend statement maken of een utilitaire behoefte vervullen. Accenttafels zijn een klein maar machtig element dat nooit onderschat mag worden. Helaas worden ze vaak behandeld als een bijkomstigheid van het ontwerp, die naast een bank of bed wordt gezet. Er zijn echter veel meer inventieve manieren om een accent tafel te gebruiken, en dan bedoelen we niet alleen als decoratie. Dus, zonder verder oponthoud, hier zijn de grootste voordelen van het toevoegen van een accent tafel aan uw ruimte!

Voordelen van een accent tafel

Accent tafels zijn niet alleen nuttig, maar ook een belangrijk onderdeel van veel woontrends die verkrijgbaar zijn bij Perfecthomeshop. Afhankelijk van hun grootte en stijl, zien sommige banken er raar uit zonder hen. Accent tafels hebben een aantal voordelen, waaronder:

 • Ze binden de kamer samen en maken het interieurontwerp compleet.
 • Als ze goed geplaatst zijn, verbeteren bijzettafels de stroom, of feng shui, van een kamer.
 • Ze geven mensen die op de bank en in aangrenzende stoelen zitten meer oppervlakte.
 • Bijzettafels zijn gemakkelijk toegankelijk voor degenen die zitten.

Wat is het verschil tussen een consoletafel en een bijzettafel?

 • Wat is een console tafel?: Een console tafel is breed, vrij ondiep en ongeveer even hoog als een gewone tafel of bureau. Een consoletafel wordt vaak tegen een muur geplaatst – maar als hij tegen de rugleuning van een bank staat, wordt hij een sofatafel genoemd.
  De gemiddelde hoogte van een consoletafel is 30 cm, maar de hoogte kan variëren van 28 tot 32 cm. Omdat ze vaak aan de achterkant van een bank worden geplaatst, zijn de consoletafels van Perfecthomeshop zo ontworpen dat ze hoog genoeg zijn om er gemakkelijk bij te kunnen – en laag genoeg om niet over de rand van de bank uit te steken.
 • Wat is een bijzettafel?: Zoals de naam al zegt, wordt een bijzettafel geplaatst naast een meubelstuk waar iemand op zit, zoals een bank of een bed. Het belangrijkste doel is ervoor te zorgen dat essentiële voorwerpen binnen handbereik zijn.
 • Wat is het verschil tussen een consoletafel en een bijzettafel?
  Het doel van bijzettafels en consoletafels is heel verschillend. Bijzettafels zijn vooral functioneel en dienen als oppervlak om voorwerpen binnen handbereik te plaatsen van mensen die op een bank, stoel of bed zitten. Een consoletafel staat meestal op zichzelf en is vaak minstens zo decoratief als functioneel.

Creatieve manieren om salontafels in uw ruimte op te nemen

Velen beperken zich in hun creatieve inspanningen wat betreft de meubels van Perfecthomeshop die ze gebruiken als accenttafels. Enkele creatieve manieren om accent tafels van Perfecthomeshop te gebruiken zijn de volgende. 

 • Maak van uw accent tafel een boekenplank: Wat is er ontspannender dan in bed kruipen met een goed boek? Wat dacht u van een boek dat bij uw huidige stemming past? In plaats van boeken op uw nachtkastje te stapelen om aan uw leeswensen te voldoen, maakt u van een accenttafel een compacte boekenplank en heeft u alle boeken die u wilt binnen handbereik. 
 • Gebruik accent tafels om evenwicht te creëren: Een van de populairste manieren om accent tafels aan weerszijden van een bank of bed te gebruiken is het plaatsen van bijpassende tafeltjes. Deze kleine toevoeging kan een kamer visueel in evenwicht brengen door symmetrie toe te voegen, waardoor de hele ruimte er compleet uitziet (en aanvoelt).
 • Verbeter de verlichting in een kamer met reflecterende tafel oppervlakken: Het is algemeen bekend dat spiegelende of reflecterende oppervlakken een ruimte helderder en groter doen lijken. Gebruik deze informatie, maar met een twist: in plaats van (of als aanvulling op) spiegels aan de muur, kan je overwegen reflecterende meubels te gebruiken, zoals de altijd betrouwbare accenttafel, om de hoeveelheid licht in een kamer te vergroten. Als u er een lamp op zet, kunt u toch genieten van de extra gloed die de tafel, gekocht bij Perfecthomeshop, weerkaatst als er weinig natuurlijk licht is.
 • Vestig de aandacht op een bloemstuk: Plaats de arrangement op een accenttafel – of het nu een vaas met bloemen is of een kleine boom – om te pronken met uw groene vingers. Omdat deze prachtige meubelstukken meestal in het midden van een zithoek staan, worden ze door het plaatsen van vazen of planten een mooi middelpunt in plaats van een bijzaak.

 tafel