GTE2
Image default
Aanbiedingen

Dit wist je nog niet over een airco

Dit wist je nog niet over een airco

De meeste mensen gebruiken een airco om een ruimte te koelen, maar wist je dat een airco vaak over nog veel meer functies beschikt? We vertellen je er meer over in dit blog.

Zuiveren van lucht

Een airco zorgt niet alleen maar voor koele lucht. Dankzij de luchtfilters wordt de lucht die door de filters wordt gezogen ook gezuiverd. De filters vangen onder andere stof op. Sommige airco’s beschikken over speciale filters die tot wel 99% van de lucht zuiveren. Perfect voor mensen die last hebben van allergieën.

Ventilatie van een ruimte

Ook als je de koel- of verwarmfunctie van een airco uitschakelt, is het apparaat nog bijzonder nuttig. Je kunt de airco namelijk als ventilator gebruiken. Op deze manier wordt de lucht in de ruimte gemengd met buitenlucht. De ruimte wordt dus met schone lucht gevuld wat uiteraard een positief effect heeft op de gezondheid.

Verwarmen van een ruimte

Sommige airco’s beschikken over een warmtepomp, waardoor ze ook in staat zijn om een ruimte te verwarmen. Zo biedt het apparaat in de zomer verkoeling en in de winter zit je er dankzij de airco lekker warmpjes bij. Is sommige gevallen is het zelfs goedkoper om de ruimte door de airco te laten verwarmen, dan door gasverwarming.

Een airco is dus een handig apparaat dat meer kan dan alleen een ruimte van koele lucht voorzien. Het is dan natuurlijk wel zo fijn als de airco ook goed werkt. Soms gaat een airco kapot of werkt het apparaat niet naar behoren. Gelukkig is het relatief eenvoudig om kapotte airco onderdelen te vervangen. Op Fixpart.be vind je alle onderdelen die je nodig hebt om je airco snel weer werkend te krijgen.

 

https://fixpart.be/nl/apparaat/airco-onderdelen-en-accessoires