GTE2
Image default
Auto

Een auto leasen: de voordelen

Alsmaar meer mensen in Nederland kiezen ervoor om hun auto te leasen in plaats van een auto te kopen. En dat is niet zo gek, er zitten namelijk heel wat voordelen aan het hebben van een lease auto. Benieuwd naar wat deze voordelen zijn? Lees dan vooral hier verder.

Wat is een lease auto?

Allereerst is het handig om even kort uit te leggen wat een lease auto is. Een lease auto is een auto die een leasemaatschappij je ter beschikking stelt voor lease. Dit betekent dus dat je niet zelf de eigenaar van de auto bent: de auto blijft eigendom van de leasemaatschappij. Dit brengt ons meteen op een van de grote voordelen van het hebben van een lease auto: de leasemaatschappij is over het algemeen verantwoordelijk voor het grote onderhoud aan de lease auto. Omdat de kosten van groot onderhoud en reparatie vaak hoog kunnen oplopen, is dit een groot voordeel. Je hoeft dus zelf niets te betalen aan onderhoud van de auto. Een ander groot voordeel is dat je maandelijkse lasten stukken lager liggen bij een lease auto. Wanneer je een koopauto hebt liggen je maandelijkse lasten juist hoger. Je kunt een bedrijfsauto leasen bij je werkgever, maar je kunt ook privé een auto leasen.

Voordelen bedrijfsauto leasen

Zoals we dus al zeiden worden onderhoud en reparaties voor je betaald wanneer je een lease auto hebt. Daarnaast wordt ook je brandstof verbruik binnen Nederland betaald. Dit scheelt je natuurlijk heel wat in kosten. Je brandstof verbruik in het buitenland wordt over het algemeen niet vergoedt, dit moet je meestal zelf betalen. Ook worden je autoverzekeringen voor je betaald, hierdoor bespaar je heel wat geld. Ook je wegenbelasting, wegenhulp en vervangend vervoer worden voor je betaald. Stuk voor stuk zaken die aardig wat geld kunnen kosten. Het grote voordeel van een lease auto is dan ook dat je voor weinig zaken zelf hoeft te betalen

Voor meer info : Een auto leasen: de voordelen