GTE2
Image default
Woningen

Een bed opmaken is een goed idee!

Sommige mensen maken elke ochtend bedden op. Anderen vinden het daarentegen nutteloos werk. Zit je in de tweede categorie? Neem hier niet de schuld van, want je hebt gelijk – misschien een grote ergernis voor de schoonmaakfanaten. In dit artikel hebben we uitgelegd waarom …

Op zoek naar huisstofmijten

Huisstofmijten, hoewel van verschillende grootte, kunnen een verscheidenheid aan ziekten veroorzaken, en ongeveer de helft van de allergieën houdt daarmee verband. Astma, eczeem, huidontsteking, meningitis, hooikoorts … Deze insecten maken ons pijnlijker dan de meeste mensen denken.

De gemiddelde levensduur van huismijten is slechts 75 dagen. Ze gedijen goed in gebieden met temperaturen tussen 15 en 25 ° C en vochtigheid tussen 65% en 80%. Je matras, kussen, dekbed – ja! -Dit maakt je oren tot een ideale leefomgeving voor een dier met acht poten, dat deel uitmaakt van een grote spinnenfamilie! Onthoud dat vrouwtjes 30 tot 60 eieren kunnen leggen. U komt spoedig voor elk tweepersoonsbed aan. 1,5 miljoen bugs!

Waar leven huisstofmijten?

Huisstofmijten slikken dode huid, haren en nagels in. Elke dag verliezen we ongeveer 1,5 gram dode huid, wat genoeg is om duizenden huisstofmijten maandenlang te vullen. In ieder geval zullen ze niet snel van honger sterven. Bovendien vormt niet alleen de aanwezigheid van huisstofmijt een probleem, maar ook hun uitwerpselen en dode lichamen veroorzaken problemen.

Wanneer verschijnen huisstofmijten het vaakst

Niet op een hoogte van 1300 kilometer, omdat de lucht daar te droog is. U vindt hun snelste uitrusting in uw slaapkamer, vooral in de winter wanneer het buiten koud is en de warmte binnen voldoende is. Normaal gesproken wordt er ventilatie uitgevoerd op de naverbrander, die ook veel huisstofmijten veroorzaakt.

Dus … ben jij degene die het bed direct na het opstaan ​​heeft opgemaakt? Nee! Hoe komt het omdat we elke nacht gemiddeld één liter water verliezen, wat natuurlijk door je bed wordt opgenomen, waardoor je meer huisstofmijten aantrekt. Wil je dekens en kussens verbranden? Er zijn andere oplossingen om huisstofmijten te vinden …

Sleutel? verlichting!

Om ervoor te zorgen dat huisstofmijten zich niet meer vermenigvuldigen, kunnen de volgende stappen worden ondernomen:

Ventileer je kamer elke dag: een kwartier ’s morgens en’ s avonds is voldoende.

Laat uw bed ademen: stop met het opmaken van uw bed zodra u uit bed komt. De deken hang je best de hele dag aan het raam of de deur.

Wekelijks verschonen van beddengoed: de meeste slapers zullen ze langer houden, maar proberen ze om de twee weken te vervangen.

Probeer Oscar-matrassen te gebruiken. Het heeft een anti-allergische behandeling gekregen, die u kan helpen bij het weerstaan ​​van huisstofmijt.

https://be.propenda.com/keyword/prachtige-slaapkamers.html