GTE2
Image default
Dienstverlening

Een ervaren deskundige asbestinventarisatie voor de oplijsting van asbest

De Vlaamse Overheid heeft een plan opgesteld waarbij men tegen 2040 van Vlaanderen een asbestveilige omgeving wilt maken. Dat is een ambitieus doel dat men onder andere wilt waarmaken door het aanwezige asbest in kaart te brengen. Ook bij de verkoop van een woning gelden nieuwe regels. Elke gebouweigenaar moet vanaf 2032 over een asbestattest beschikken, zodat dat kan worden voorgelegd aan potentiële kopers of huurders. Door het oplijsten van waar asbest aanwezig is, is er meteen ook een overzicht van de plaatsen waar het asbest verwijderd moet worden en waar het asbest op een veilige manier behouden kan worden. Als u een bedrijf zoekt om asbest in uw gebouw op te sporen, dan kunt u bijvoorbeeld terecht bij Asbimotion uit Oud-Turnhout. Dat bedrijf stuurt dan een deskundige asbestinventarisatie langs voor een inspectie van uw gebouw.

Een aantal diensten van dit ervaren asbestbedrijf verder uitgelegd

Het asbestbedrijf, Asbimotion uit Oud-Turnhout, is gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met asbest en de wetgeving aangaande dat thema. Zo kunt u een deskundige asbestinventarisatie laten langskomen voor een rondgang in uw gebouw. Hij of zij gaat dan – op een veilige manier – na waar de asbesthoudende materialen zich bevinden in uw gebouw. Na de inspectieronde wordt een algemeen rapport opgesteld met de resultaten. Daarin staat eveneens advies rond wat u met het aanwezige asbest moet doen. Moet u het bijvoorbeeld laten verwijderen? Dan geeft het bedrijf advies over welke verwijderingsfirma’s passen bij uw ‘asbestproject’.

Neem contact op met deze organisatie indien u wilt samenwerken

Heeft u interesse in een samenwerking met een deskundige asbestinventarisatie van deze organisatie? Of wilt u het bedrijf inschakelen voor professioneel asbestadvies? Neem dan zeker eens contact op met de medewerkers van de organisatie. Op de website van Asbimotion vindt u de contactgegevens en meer informatie over de diensten.

https://www.asbimotion.be/