GTE2
Image default
Zorg

Een klikprothese voor een stralende lach

Klikprothese

Wanneer u een kunstgebit gebruikt zal u merken dat door het slinken van uw kaakbot uw kunstgebit kan los zitten. Het heeft dan niet meer voldoende houvast op de kaak. Een klikprothese is hiervoor de oplossing. Deze wordt vastgeklikt op de tandimplantaten. U kan de klikprothese gemakkelijk uit de mond halen om te reinigen. Hierna kan deze opnieuw worden vastgeklikt. Door het plaatsen van implantaten kan een constructie worden gemaakt waarop u de klikprothese kan vastklikken. Deze methode wordt veelal toegepast op de onderkaak. Maar ook voor de bovenkaak kan het een uitstekende oplossing zijn. Hierdoor heeft u geen last meer van de gehemelteplaat. Een klikprothese is geschikt voor kunstgebitdragers. Personen die geen eigen tanden of kiezen meer hebben. Daarnaast kan een klikprothese ook gedragen worden door personen met loszittende tanden of kiezen.

Kiezen voor een klikprothese

Wanneer u voor een klikprothese gaat kiezen moet u goed kijken naar een tandartspraktijk met veel ervaring hierin. Zij kunnen u goed advies geven en kunnen meteen uw klikprothese maken. De voordelen van een klikprothese zijn:

–          Vaste tanden en kiezen

–          Minder slinkende kaken en ingevallen gezicht

–          Geen kleefpasta’s meer nodig

–          Geen gebit op het nachtkastje

–          Vrij gehemelte

–          Behoud van smaak

–          Probleemloos eten

–          En het belangrijkste, voluit lachen en praten

Het plaatsen van implantaten is een relatief eenvoudige ingreep van een uurtje. Dit kan onder verdoving maar ook onder narcose. Na 12 weken wordt uw definitieve prothese aangepast.

Voor meer info : Een klikprothese voor een stralende lach