GTE2
Image default
Bedrijven

Goede verzorging voor je nieuwe kat

Zeker in deze tijd van de pandemie wanneer we veel thuis geïsoleerd zitten is het fijn om een huisdier te hebben. Sommige mensen kiezen voor een konijn of een hond, maar Nederland kiezen ook veel kattenliefhebbers. Wanneer je een voor het eerst een kleine kat aanschaft is dit natuurlijk ontzettend leuk. Maar er komen ook vragen kijken bij zo’n nieuw huismaatje. Wat zijn de belangrijkste dingen om te weten wanner je een kat aanschaft? Dat is wat we in dit artikel bespreken.

Kat zich thuis laten voelen

Wanneer je je nieuwe kat voor het eerst mee naar huis neemt wil je natuurlijk graag dat het beestje zich snel thuis voelt. Hierbij is voorbereiding het sleutelwoord. Zorg ervoor dat je van tevoren een eigen voer- en drinkbak aanschaft voor de nieuwe kat. Zet deze op een fijne plek en maak dit meteen de vaste plek waar je de kat te eten geeft. Ook wil je natuurlijk een kattenbak klaar hebben staan en deze maak je regelmatig schoon. Je leegt hem elke dag of om de dag en maakt hem een keer per week grondig schoon.

Wanneer je de kat ook echt thuisbrengt kan dit best spannend zijn. De kat zal moeten wennen aan de nieuwe omgeving en het is belangrijk dat je de kat hier de tijd voor geeft. Zet het mandje waarin je de kat hebt thuisgebracht open maar laat de kat zelf naar buiten komen op zijn of haar eigen tijd. Daarnaast wil je ook niet dat meteen het hele gezin erop springt. Laat de kat de eerste dag rustig aan de omgeving wennen voordat je andere familieleden of vrienden en vriendinnen introduceert.

Eten

Katten hebben natuurlijk een gebalanceerde voeding nodig. Er zijn gelukkig meer dan genoeg kattenvoeren te verkrijgen die prima geschikt zijn. Wanneer de kat voor het eerst in huis is wil je eerst dezelfde voeding geven die ze bij haar eerste baasje kreeg en langzaam op de nieuwe voeding overgaan.

Vlooien en teken

Niemand wordt natuurlijk vrolijk van een vlooien kat of een teek kat. Maar het is heel normaal dat een kat af en toe vlooien of een teek krijgt. Wees hier dan ook op voorbereid en check de kat regelmatig. Er zijn meerdere sprays, shampoos en andere middelen op de markt om vlooien en teken te bestrijden. Realiseer je in het geval van vlooien dat je niet alleen de kat moet behandelen maar ook de omgeving waar de kat veel komt. Hiervoor gebruik je een omgevingsspray.