GTE2
Image default
Electronica en Computers

Gooi oude laptops niet weg, deze kunnen restwaarde hebben!

Als bedrijf wilt u steeds mee gaan met de technologische veranderingen, en wilt u voorop lopen met de snelste en nieuwste software en apparaten. Dit wilt u om de hoogste productiviteit te hebben, en daardoor zoveel mogelijk te verdien natuurlijk. Het kopen van nieuwe apparaten is een hoge kostenpost, en haalt dus een aardig groot deel weg uit het budget. Naast het de hoge kosten van nieuwe laptops, heeft u ook nog steeds de oude apparaten staan die niet of nauwelijks meer gebruikt worden. De vraag is ook wat u met deze oude laptops gaat doen? Wilt u deze verkopen? Wilt u deze misschien wel weggeven? Of bent u van plan deze te laten recyclen, omdat deze niet meer bruikbaar zijn? Dit zijn vragen die waarschijnlijk bij uw bedrijf wel is gesteld zijn, de vraag is wat is nu handig om te doen? Verder in deze blog worden de mogelijkheden verder besproken, en wordt aangegeven wat u als bedrijf absoluut niet mag vergeten.

Restwaarde

Zakelijk gebruikte laptops die al jaren oud zijn, hebben vaak nog een aardige restwaarde. Mensen denken dat het een laptop van veel jaren oud niks meer waard is, en net zo goed bij het oud vuil kunnen worden gezet. In de praktijk blijkt dit echter onzin te zijn. U moet niet kijken hoe oud de laptop is, maar of de laptop nog een prestatie kan leveren. Als de laptop nog bruikbaar kan zijn, dan zijn er bedrijven die deze laptops opkopen, en dan weer verder willen verkopen. Door dit als bedrijf te doen, bent u direct af van een groot aantal oude laptops, en u kunt hiervoor nog een mooi bedrag krijgen. Dus staan er laptops stof te vangen, en staan ze in de weg? Dan is een partij laptops verkopen aan een professioneel bedrijf zeker een aanrader.

Recyclen

Als de laptops geen prestatie meer kunnen leveren, dan is het verstandig om de laptops te laten recyclen. Er zijn bedrijven die laptops weggooien, maar dit is zeer slecht voor het milieu. Er zitten veel schadelijke stoffen in elektronische apparaten. Verder is het ook zonde van de onderdelen die nog werken in de laptops. U kunt er dus beter voor kiezen om de laptops te laten recyclen. Dit is goed voor het milieu, en daarbij worden goed werkende onderdelen hergebruikt voor andere apparaten.

Let op de achtergebleven data

Bij het wegdoen van elektronische apparaten is het belangrijk om te kijken naar de achtergebleven data. Een data lek kan al snel voorkomen, zonder dat u er weet in heeft. Veel bedrijven denken bij het weggooien van apparaten niet aan de achtergebleven data. De data kan namelijk ook bij kapotte apparaten nog steeds worden gelezen door handige mensen. In bepaalde sectoren is een data lek cruciaal om te voorkomen. Daarom is het ook een aanrader om bij een professioneel bedrijf uw apparaten in te leveren. Deze bedrijven geven u een mooi prijsje voor de oude apparaten, en zorgen met bepaalde software voor data verwijdering. Ook kunnen deze professionals de data vernietigen door verschillende tools. Door dit te doen voorkomt u het onnodig lekken van data.