GTE2
Image default
Aanbiedingen

Gouden tips voor autotests

auto verkoop

auto verkopen 

tweedehands auto

 

Heeft u het idee van gebruikte auto’s, maar bent u bang bedrogen te worden door de verkoper? Een proefrit maken is de ideale manier om te weten wat u koopt. We geven je wat gouden tips om zoveel mogelijk informatie uit de testrit te halen.

Zie je een goede auto? Neem eerst contact op met de verkoper om een ​​proefrit te reserveren. Als de verkoper weigert een proefrit te maken, zou de alarmbel moeten klinken, het is het beste om de verkoop te annuleren. Als er geen proefrit is, weet u immers niet wat u krijgt.

Passagiers met autokennis

Kent u iemand die auto’s kent? Zorg er dan voor dat je hem / haar uitnodigt om deel te nemen aan een proefrit. In dit geval is een kennis van een garage of automonteur de moeite waard. Hij / zij zal zien en onmiddellijk horen wat u misschien niet hebt opgemerkt. De distributieriem is versleten, de cilinderkopafdichting is beschadigd of de uitlaatpoort is erg roestig. Voordat u een auto koopt, moet u meer weten over de gebreken. Bovendien, wanneer u zich op het verkeer concentreert, kunnen passagiers tijdens de proefrit op het geluid en andere details letten.

Plan uw proefrit

Plan je route van tevoren, gebruik bij voorkeur verschillende soorten wegen en snelheden. Een snelweg die door de bebouwde kom loopt, geplaveid met geplaveide wegen … Je merkt meteen hoe de auto reageert. Door het gladde wegdek hoor je misschien geen geluid op de snelweg, maar op de kasseien hoor je niets. Kies een dag waarop het niet gaat regenen, zodat je minder snel wordt afgeleid. Houd ook rekening met het tijdstip waarop u met de auto rijdt. Het is het beste om drukke ochtend- en avondspits te vermijden, bij voorkeur tussen 10.00 uur. 14.00 uur omdat er buiten meer licht is. Met het oog hierop zijn eventuele defecten ook duidelijker.

Voorafgaande inspectie

Voordat u gaat rijden, kunt u de eerste test doen terwijl de auto stilstaat. Vraag zoveel mogelijk aan de verkoper en laat hem alles demonstreren. Je kunt ook alle knoppen en joysticks zelf bedienen. Is alles normaal? Bekijk alle lichten van de auto goed: remlichten, voorlichten, achterlichten, richtingaanwijzers en autolichten. Probeer ook de auto te starten met een koude motor, meestal werkt dit. Leg eventuele gevonden gebreken direct vast, u kunt er ook snel foto’s van maken. Op deze manier bent u niet verantwoordelijk voor de bestaande problemen. Als de auto niet veilig is om te rijden, geef dan de proefrit op.

Tijdens het rijden

Voordat u een auto gaat testen, is het handig om een ​​lijst op te stellen met de belangrijkste punten waaraan u denkt dat de auto moet voldoen. Vervolgens kunnen uw passagiers de lijst tijdens de rit bekijken. Benieuwd wat er op de lijst kan staan?

Het duurt even tijdens de proefrit. Het is misschien raar om een ​​auto langer dan tien minuten te testen, maar gemiddeld duurt een proefrit een half uur. Bespreek altijd het tijdstip van de testrit met de verkoper: Als de verkoper een korte afstand wil rijden, kan er een probleem zijn met de auto. Probeer daarom altijd zoveel mogelijk tijd te besteden aan het begrijpen van de auto.

Verzamel bestanden

Ten slotte is er nog een beheertaak: controleer of het papierwerk is voltooid. Vraag de verkoper zoveel mogelijk informatie: wanneer was de laatste reparatie? Is er recentelijk groot onderhoud geweest? Goede verkopers voorzien u graag van alle documentatie. Alles ok? Dan blijft er nog maar één ding over: geniet van uw nieuwe auto!

Wij kunnen alle vragen voor u regelen en een redelijke prijs voor uw auto voorstellen!

https://auto-verkopen-belgie.com/nl/info/opkoop-auto_s/