GTE2
Image default
Winkelen

Gouden verlovingsringen

Gouden verlovingsringen zijn gekoesterd voor vele jaren. Zelfs vandaag, zijn ze overal te zien als symbolen van elegantie , gratie en klasse . Gouden ringen worden gebruikt voor  huwelijken en verlovingen.

Gouden ringen kunnen variëren in waarde , afhankelijk van hun zuiverheid. Een  zuiver goud  wordt  niet gebruikt  voor sieraden. Het is niet sterk en duurzaamheid voor het dragen gedragen in het dagelijks leven.  De meest voorkomende zuiverheid zijn 18k , 14k en 10k goud . De 18k gouden verlovingsringen zijn vaak bestemd  voor ringen met edelstenen zoals diamanten. Vanwege hun zuiverheid en waarde zij ze wat duurder.

Geel gekleurde gouden verlovingsringen zijn niet de enige keuze. Witgouden ringen worden steeds nog meer populair dan gele vanwege hun elegante glans en schoonheid. Rose gouden ringen zijn ook een goede keuze.  

Een manier om de uitstraling van de ring te versterken is om een diamant steen op de ringen plaatsen. Een toename van de kosten is vooral da te wijten aan kostbare edelstenen .

Je moet een  gouden ring die je gelukkig maakt. Zorg ervoor dat je wat meer weet over de zuiverheid van de ring. Neem de tijd om alle mogelijke collecties door te bladeren. Je zal dan zeker een gouden ring vinden voor elke gelegenheid.

Diamant

De kwaliteit van een diamant wordt door verschillende factoren bepaald.  Deze staan ook wel bekend als de 4 C’s: 

Kleur (Colour): 

De kleur van een diamant varieert tussen geel tot kleurloos (wit). Hoe witter de diamant, des te waardevoller. Een gekleurde diamant (blauw, geel, zwart) is zeer zeldzaam en daarom aanzienlijk waardevoller. 

Zuiverheid (Clarity): 

Een diamant zonder insluitsels of onzuiverheden is van de hoogste kwaliteit. De lichtinval is dan optimaal. Als een diamant volledig doorzichtig en vrij van insluitsels is, wordt het loepzuiver genoemd. 

Karaat (Carat): 

Karaat wordt gebruikt om het gewicht van een diamant uit te drukken. Het wordt onderverdeeld in 100 punten en uitgedrukt in twee decimalen, bijvoorbeeld 1,75 karaat.

Slijpvorm (Cut):

Een diamant kan in verschillende vormen worden geslepen. De bekendste is de briljant die een optimale schittering heeft en bestaat uit 56 facetten. 

De prijs

De ideale diamant schittert optimaal. Dit betekent dat het een hoge reflectie heeft;  een goed geslepen steen weerkaatst net zoveel licht als dat het ontvangt.