GTE2
Image default
Woningen

Het onderhoud van deurklinken

Deurklinken die zijn gemaakt van goed materiaal vergen niet veel onderhoud. Maar slijtage en kleine beschadigingen door dagelijks gebruik heb je helaas niet in de hand.

Toch kun je wel met een aantal zaken rekening houden om ervoor te zorgen dat je deurklinken zo lang mogelijk mooi blijven. En mocht er onverhoopt toch beschadiging optreden aan je deurklink, dan is daar gelukkig nog wel wat aan te doen.

Maar zoals voor veel dingen geldt ook hier: voorkomen is beter dan genezen. Zorg daarom goed voor jouw deurklinken door middel van onderstaande tips!

Schoonmaken van de deurklinken

Heb je deurklinken die gemaakt zijn van hout? Houten deurklinken zorgen voor een warm effect en zijn duurzaam en stevig. Zorg er bij het schoonmaken wel voor dat je het niet aan de gang gaat met schuursponsjes en agressieve schoonmaakmiddelen. Neem liever een mild sopje met zachte doek!

Als je op de buitendeur een deurklink hebt van roestvrij staal, dan kan het toch gebeuren dat er roestvorming ontstaat. Dit komt dan niet uit de deurklink zelf, maar slaat vanuit de lucht op het staal. Hiervoor zijn speciale sponsjes op de markt waarmee je het roest snel weer hebt weggepoetst!

Verwijder bij verven de deurklink

Mocht je de deur willen voorzien van een nieuw kleurtje, of wil je gewoon jouw deur opnieuw verven? Zorg er dan altijd voor dat je de deurklink verwijderd. Afplakken lijkt misschien een snellere oplossing, maar je zult zien dat je uiteindelijk meer tijd kwijt bent.

Omdat verf vloeibaar is, ziet het namelijk snel kansen om tussen kleine openingen van de tape te gaan.

Verwijder daarom bij het verven altijd het deurbeslag! Het verwijderen van de deurklink gaat heel eenvoudig. Je hebt er helemaal geen speciaal gereedschap voor nodig, een grote en kleine schroevendraaier zijn al voldoende.

Voor meer info : Het onderhoud van deurklinken