GTE2
Image default
Banen en opleidingen

Hoe google doc helpt om een ​​kandidaat over een baan te vertellen

recruitment agency

De grenzen vervagen, ook tussen persoonlijk en professioneel bij rekrutering. Zeker in onze situatie, wanneer de markt zo hongerig is naar een slimme ontwikkelaar en de besluitvormingssnelheid hoog is. Verschillende methoden gaan de strijd aan, want “er is geen tijd om na te denken, dat zijn we”.

Het vinden van de e-mail van een kandidaat met een soort toestel lijkt geen inmenging in zijn persoonlijke leven te zijn. Harten breken op Tinder klinkt als een griezelig wervingsproject.

En toch – waar is deze lijn? We weten het niet.

Vandaag hebben we een korte blogpost geschreven over hoe u de aandacht van een kandidaat kunt trekken met Google Doc. Maar we willen je meteen vertellen dat je dergelijke ietwat agressieve selectiemethoden niet moet misbruiken. Gebruik deze life hack voor uitzonderlijke gevallen waarin je de kandidaat echt wilt verrassen. En vraag de jongens alstublieft niet uit voor interviewdata.

Scenario 1

We willen de naam van de kandidaat en zijn mail checken

Maak een document op Google Drive. Als je de @gmail-mail van de kandidaat hebt, open dan “Delen” → plak de e-mail van de kandidaat. Bij bepaalde instellingen in zijn mailbox zie je zijn voor- en achternaam.

Scenario # 2

Met @gmail mail willen we de aandacht van de kandidaat trekken

We maken Google Doc. In de naam voeren we zoiets in als “Android-ontwikkelaarvacature in een gamedev-startup in Brussel”

Binnen bedenk je een soort begroeting: “Hallo! Het lijkt me dat het schrijven van brieven saai is, dus ik besloot dit document met je te delen met een beschrijving van de functie. Je kunt me meteen vragen stellen – opmerkingen achterlaten”, en dan een beschrijving van de functie en het bedrijf …

U kunt een gif of een link naar het bedrijf hebben, wat u ook denkt dat nodig is.

Als je besluit de kandidaat te verrassen, ga je gang.

De truc is dat je zo’n document kunt delen met een hele lijst met kandidaten. Maar hier moet je heel voorzichtig mee zijn.

We willen niet dat de reactie zo is, toch?

Waarom is dit een verstandige manier?

De kandidaat ziet dit bestand op Google Drive, aangezien het altijd met hem gedeeld blijft

Als de kandidaat Google Drive gebruikt, ontvangt hij onmiddellijk nadat u het document heeft gedeeld een melding, maar e-mail kan worden uitgeschakeld

Vindazo

https://www.globalrecruitment.info/