GTE2
Image default
Cadeau

Hoe stap voor stap een Rubiks kubus op te lossen

Hoe stap voor stap een Rubiks kubus op te lossen: instructies voor beginners en kinderen. Hoe een 3×3 Rubik’s kubus op te lossen: de gemakkelijkste, eenvoudigste en snelste manier, schema

De beroemde puzzel, bestaande uit verschillende gekleurde sectoren gecombineerd tot één kubus, verscheen in 1974. Een Hongaarse beeldhouwer en docent besloot een studiegids te maken om de groepstheorie uit te leggen aan studenten. Tegenwoordig wordt dit speelgoed beschouwd als het best verkochte speelgoed ter wereld.

Inhoud

Rubik’s kubusstructuur en rotatienamen
Eenvoudige en gemakkelijke manier om te monteren: instructies voor kinderen en beginners
De snelste manier. Jessica Friedrich’s methode
Rubik’s kubus-montageschema 3×3 in 15 zetten
Hoe gemakkelijk het is om de Rubiks kubus op te lossen: video

Maar succes kwam pas tot deze puzzel toen de Duitse ondernemer Tibor Lakzy er aandacht op vestigde. Hij, samen met de uitvinder van games Tom Kremer, zorgde niet alleen voor de release van kubussen, maar organiseerde ook de promotie van deze puzzel bij de massa. Het is aan hen te danken dat wedstrijden in snelle assemblage van Rubik’s kubussen verschenen.

Overigens worden mensen die zich bezighouden met een dergelijke montage van deze puzzel speedcobers (“snelheid” – snelheid) genoemd. Het is niet moeilijk te raden dat de snelle montage van de “magische” kubus speedcubing wordt genoemd.

Rubik’s kubusstructuur en rotatienamen

Om te leren hoe je deze puzzel in elkaar zet, moet je de structuur ervan begrijpen en de juiste naam voor bepaalde acties ermee ontdekken. Dit laatste is belangrijk als u instructies voor het bouwen van een kubus op internet gaat vinden. Ja, en in ons artikel zullen we alle actie met deze puzzel benoemen, volgens de gevestigde uitdrukkingen.

Een standaard Rubiks kubus heeft drie zijden. Elk daarvan bestaat uit drie delen. Tegenwoordig zijn er ook 5x5x5 kubussen. De klassieke kubus heeft 12 randen en 8 hoeken. Het is geverfd in 6 kleuren. Binnenin deze puzzel zit een kruis waar de zijkanten omheen bewegen.

Kruis met centra

Aan het einde van het kruis is een vierkant met een van de zes kleuren stevig geplaatst. Daaromheen moet je de rest van de vierkanten van dezelfde kleur verzamelen. Bovendien wordt de puzzel als voltooid beschouwd als de kleur aan alle zes de zijden van de kubus wordt verzameld.

BELANGRIJK: In de originele puzzel is geel altijd tegenover wit, oranje is rood en groen is blauw. En als je de puzzel uit elkaar haalt en vervolgens verkeerd neerlegt, kan dit ertoe leiden dat hij nooit in elkaar kan worden gezet.

Naast de middelpunten van de kubus zijn de hoeken de constante componenten van deze puzzel. Elk van de acht hoeken heeft drie kleuren. En hoe je de positie van de kleuren in deze puzzel ook verandert, de samenstelling van de kleuren van de hoeken erin zal niet veranderen.

 

breinbrekers

https://breinbrekers.be/