GTE2
Image default
Dienstverlening

Je haar doneren is een goede daad

Heb je een volle bos met haar en zou jij je haar wel willen doneren aan een goed doel? Waar wacht je dan nog op! Alleen al in ons land zijn er een groot aantal vrouwen die ontzettend blij zijn met jouw donatie. Deze vrouwen hebben vaak een chemokuur ondergaan en hebben hierdoor hun haren verloren. De Haarstichting wil financieel minder bedeelde vrouwen met borstkanker steunen bij hun uiterlijke verzorging en zichzelf weer laten zijn. Daarom laat de stichting pruiken maken van de haardonaties die ze ontvangen. Zo is ook voor deze vrouwen de optie voor het dragen van een pruik aanwezig.

Wanneer kan ik mijn haar doneren?

Aan het doneren van je haar zitten diverse eisen. Natuurlijk is de Haarstichting blij met jouw initiatief voor het doneren van haar, maar het moet wel bruikbaar zijn voor het maken van een pruik. Alle natuurlijke haarkleuren zijn welkom, maar ook geverfd haar of haar met highlights is bruikbaar. De minimaal vereiste lengte om haar te doneren is 30 centimeter. Als je een staart doneert die korter is dan deze lengte, heeft dit helaas geen zin! Ook grijs haar is van harte welkom als donatie. Heb je nog een afgeknipte vlecht liggen? Aarzel dan niet om deze op te sturen, haar vergaat namelijk niet. Hier maakt de Haarstichting graag nog een vrouw blij mee.

Laat je haar gratis of met korting knippen

Wanneer je jouw haar wilt doneren, is het wel zo fijn om het gelijk goed te laten knippen. Al ruim 350 kapsalons in Nederland knippen gratis of met een korting van 50% wanneer je jouw haar wilt doneren. Al deze deelnemende kappers zetten zich, net als jij, in voor vrouwen die door borstkanker hun haren zijn verloren. Met jouw donatie maak je een vrouw in Nederland dan ook ontzettend blij. Doneer jouw haar of neem voor meer informatie contact op met de Haarstichting.