GTE2
Image default
Energie

Kleine windmolen installeren doe je zo

Miniturbines die geen grote capaciteit nodig hebben, worden gebruikt om elektriciteit op te wekken uit lichte wind. Deze micro-windmolen worden meestal op structuren geplaatst in plaats van in de vrije natuur. Met hun kleine rotorradius vangen kleine windmolens minder lucht op omdat ze langzamer gaan, waardoor ze ideaal zijn voor stadsgebieden. Dankzij nieuwe technologische ontwikkelingen kunnen mini-windmolen meer energie produceren dan ooit tevoren. Als iemand hernieuwbare energie wil gebruiken of zijn koolstofvoetafdruk wil verkleinen, kunnen miniturbines de meest geschikte optie zijn. Mensen met minimale ruimte of geen toegang tot land kunnen het moeilijk vinden om een omvangrijke turbine te installeren.

De installatie

Een circuit van koperdraden in een windmolen produceert een elektrische stroom wanneer het in wisselwerking staat met elektromagneten om de energie van de wind te benutten. Kleinere turbines worden gewoonlijk gebruikt om batterijen op te laden voor off-grid toepassingen zoals bewakingscamera’s of telefoonmasten. Kleine windmolen zijn voordeliger dan zonnepanelen, ze kunnen functioneren in uiteenlopende klimaatomstandigheden, van regio’s met weinig licht tot wijken met weinig licht, en kunnen naar behoefte worden verplaatst of bijgesteld. Door een conventioneel energiesysteem, dat wordt aangedreven door apparatuur en structuren die CO2 uitstoten, te vervangen door groene energie, kan de hoeveelheid uitstoot worden verminderd. Bio-energie kan worden gebruikt om ventilatoren aan te drijven voor verwarming, drogers, pompen, ventilatoren en waterputten.

Een kleine windmolen uitkiezen

Bij de keuze van een kleine windturbine voor uw woning is het van essentieel belang rekening te houden met zowel de grootte als de plaats. Een kleine windturbine voor residentieel gebruik moet ongeveer 1 kilowatt elektriciteit produceren. Een grotere turbine kan te veel stroom opwekken, wat tot schade kan leiden als er niet genoeg wind is om hem draaiende te houden. Bovendien kan een grotere turbine een veiligheidsrisico vormen voor vogels en andere dieren omdat hij meer lawaai maakt. EAZ Wind biedt een breed scala aan kleine windmolen voor huishoudelijk gebruik. De grootte van de generator en de hoeveelheid energie die hij produceert hangen af van het model. Er moet ook rekening worden gehouden met de oppervlakte van de turbine. Als u van plan bent de turbine op een dak te plaatsen, moet u ervoor zorgen dat deze veerkrachtig genoeg is om hoge windsnelheden aan te kunnen. Neem contact op met EAZ Wind voor meer informatie en advies.

 

https://www.eazwind.be/