GTE2
Image default
Alarmsysteem

Lockpicking in België

Lockpicking is een redelijk nieuwe hobby die internationaal de laatste jaren erg aan het groeien is. De sport is geboren vanuit de hackers gemeenschap. De manier waarop hackers naar beveiliging kijken is namelijk erg vergelijkbaar met hoe lockpickers dat doen. Ze zien het als een uitdaging om kewtsbaarheden te vinden.

White hat lockpicking

Niet om het zelf te misbruiken maar puur om de kick dat het kan. De kick dat jij als individu een systeem kan omzeilen waar al veel slimme mensen over hebben nagedacht om dit zo veilig mogelijk te maken.

 

Ego boost bij lockpicken

Het geeft dan een soort van ego boost wanneer je het slot dan toch kan verslaan. Helemaal als je bedenkt dat het pin tumbler systeem eigenlijk de laatste 4000 jaar bijne niet is verandered. Als jij dan als individu gewoon eventjes simpel in je huiskamer een simpel trucje kan verzinnen waardoor je dit slot systeem te slim af kunt zijn dan geeft dat echt een enorme kick.

 

Lockpicken in België

Ook in België is lockpicking de laatste tijd erg in opkomst. Misschien komt het omdat je het ook steeds vaken in films en video games ziet dat lockpicking zo snel populair aan het worden is.

Je ziet het namelijk veel terug dat de actieheld in de film net op het laatste moment weet te ontsnappen door een paar paperclips als sleutel te gebruiken. Dit is natuurlijk wel een beetje overdreven zoals bijna alles in een film.

Maar het kan wel echt en er is veel informatie te vinden op het internet. Je hebt alleen een lockpick setje nodig om te beginnen en deze kan je sinds kort bestellen bij lockpicks.be

Voor meer info : Lockpicking in België