GTE2
Image default
Bedrijven

Meerwaarde van een schoon kantoor

Bent u het ook helemaal zat om constant tegen een vies beeldscherm aan te kijken? Of dat het stof op de vensterbank ligt? Dat is erg begrijpelijk want je moet gewoon in een schoon en fris kantoor kunnen werken. In deze blog leest u alles over de meerwaarde van een schoon kantoor.

Een schoon kantoor vermindert de kans op ziekteverzuim

U heeft geen invloed op wanneer uw medewerkers ziek worden maar u kunt er wel voor zorgen dat de werkomgeving schoon is. Want aan bijvoorbeeld een toetsenbord zitten meer bacteriën dan aan een wc-bril. Dus als dit goed schoon wordt gehouden dan is dat voordelig voor uw bedrijf. Zo wordt er minder vaak ziek gemeld en hangt er een gezondere sfeer!

Een schoon kantoor zorgt voor een goede indruk

Als het kantoor vies en rommelig is, dan is de kans op een lead ook minimaal. Als je daarentegen een schoon en opgeruimd kantoor hebt dan straalt dat ook professionaliteit uit naar de klant toe. Ook is dit natuurlijk een toegevoegde waarde aan het imago van het bedrijf.

Is schoner beter?

Een schone werkomgeving is zeker beter als een rommelige en vieze werkomgeving. Zeker omdat een schonere werkomgeving ook zorgt voor een betere werkproductiviteit. Dit is logisch want als je een vies en rommelig kantoor hebt dan zijn je werknemers ook automatisch minder vrolijk omdat ze zich er aan kunnen ergeren. Dus zorg voor een schoon kantoor en dan merkt u stijgende lijnen wat betreft de creativiteit, productiviteit en concentratie.

Tijdbesparend

Het werken in een vies kantoor wekt veel irritaties op en dit zorgt er voor dat je meer met opruimen en schoonmaken bezig bent dan dat je bezig bent met je werk. Dit is dan ook vaak kostbare tijd. En als je meer tijd hebt om aan je werk te gaan in plaats van het kantoor schoon maken, dan maak je ook meer omzet.

Beter in je vel

Als je werkt in een schone omgeving dan ben je vaak veel vrolijker en dan is er een mentale last van je schouders. Dan is je eigen werk ook veel leuker om te doen. Dat zorgt uiteindelijk ook voor minder stress.

Dus wat meerwaarde betreft zijn er genoeg pluspunten bij het hebben van een schoon kantoor dus zorg er voor dat je kantoor er netjes bij ligt en neem desnoods een schoonmaakbedrijf in dienst die dat werk uit handen neemt. Dit bespaart ook een hoop tijd. En wie wilt dat nou niet? Meer tijd voor jezelf en een schone werkomgeving!

Voor meer info : Meerwaarde van een schoon kantoor