GTE2
Image default
Dienstverlening

Mocht je een leider willen worden op jouw werk, verwerk deze handelingen dan in jouw dagelijkse rout

We hebben een aantal acties vermeld die u op uw kantoor kunt uitvoeren om een betere leider te worden – Lees meer over leiderschap met IvPP:

 

1. Neem verantwoordelijkheid

Wanneer je een leider wilt worden op het werk moet je verantwoordelijkheid kunnen nemen voor alles waar jij iets mee te maken hebt. Dit betekend dat zolang jij deelneemt aan een project, je ook verantwoordelijk bent voor het eventuele falen van dit project.

Leer niet alleen verantwoordelijkheid te nemen voor de goede dingen, maar ook de slechte. Geef je fouten toe – het is oké om soms fout te zitten. Je leert niet zonder fouten te maken.

2. Geloof in Win-Win

Vloed tilt alle boten op – denk altijd aan win-winsituaties. Ze bestaan echt. De wereld mag dan misschien denken dat de ondernemingswereld hard is en je je een weg naar boven moet manipuleren en maneuvreren, maar daar hoef je niet aan mee te doen.

Probeer niet bij te dragen aan de boosaardigheid en het pesten in jouw vakgebied. Wanneer je een leider wilt zijn moet je geloven dat jouw leiderschapsvaardigheden de wereld kunnen veranderen.

De kracht van de positieve invloed die jij hebt op de mensen om jou heen en de kracht om anderen te inspireren om beter te doen zitten in jou.

3. Verleg grenzen

Probeer nieuwe dingen. Neem risico’s. Maak het jezelf een beetje ongemakkelijk. Doe dingen die je misschien wat dwaas over laten komen – maar wat heb je te verliezen? Leiders nemen risico’s. Ze zijn niet bang om op te staan voor waar ze in geloven.

Waar geloof je in en ben je bereid hier risico’s voor te nemen? Om een leider te zijn op het werk moet je ook kleine risico’s nemen zoals een project op je nemen die niemand anders wil.

4. Doe het en schrijf het op

Ik zeg dit vaak. Deze wereld zit vol met mensen die veel praten en niet genoeg doen. Wanneer je een leider wilt zijn op het werk, doe dan iets. Werk dat plan uit. Heb je al een tijdje een idee in je hoofd? Schrijf het op. Het maakt niet uit dat het nog geen plan is, schrijf het eerst op.

5. Zie overall kansen in

Het is niet nodig om kansen voor jezelf te creëren om te kunnen leiden. De deze kansen zijn overal. Je moet alleen behoedzaam zijn voor deze kansen. Zoals ik al eerder zei: Zijn er mogelijkheden om projecten aan te nemen die niemand wil? Wanneer je nergens kansen kunt zien sla je de plank mis.

Leiderschapstraining volgen? Train je leiderschap bij IvPP!

Voor meer info : Mocht je een leider willen worden op jouw werk, verwerk deze handelingen dan in jouw dagelijkse rout