GTE2
Image default
Management

MSC management

Organisaties en bedrijven hebben nood aan leiders die innovatieve ideeën kunnen genereren en implementeren. In dit programma leert u hoe u een innovatiestrategie ontwikkelt, een innovatiecultuur creëert, creatieve ideeën stimuleert en innovatieprojecten leidt. Je verkent wetenschappelijke theorieën en casestudy’s, en behandelt zakelijke uitdagingen zodat je je kennis kunt toepassen op echte bedrijfssituaties. Samen met andere studenten met diverse achtergronden leer je managementvaardigheden voor het leiden van innovatieactiviteiten.

 

Wat u zult leren

Afgestudeerden van dit programma onderscheiden zich van andere kandidaten voor een baan door hun vermogen om creatieve oplossingen te verkennen voor huidige en toekomstige problemen, en om nieuwe zakelijke kansen te grijpen. Zij vinden vaak een baan bij grote technologiegedreven organisaties of consultancybedrijven. U vindt carrièremogelijkheden in het leiden van digitale transformatie, new business development, en innovatie projectmanagement in een breed scala van industrieën.

 

In dit programma kunt u meer leren over specialistische gebieden van het bedrijfsleven, zoals circulaire economie, open innovatie, en intellectueel eigendomsrecht. Er zijn mogelijkheden voor mensen met technische ervaring, programmeervaardigheden en kennis over AI, zoals beschreven in het door McKinsey geschreven rapport over de toekomst van werk en wat dit betekent voor banen, vaardigheden en lonen.

 

Strategisch denken

Strategisch denken over organisaties

 

Weerstand overwinnen

Overwin weerstand tegen nieuwe ideeën en voer innovaties door

 

Veranderingen en innovaties

Leid succesvolle en zinvolle veranderingen en innovaties in producten, diensten, technologieën en bedrijfsmodellen

 

Innovatie in organisaties en bij jezelf

Innoveer in organisaties en, misschien nog belangrijker, innoveer jezelf voortdurend

 

Hoogtepunten van het programma

Top locatie

RSM is een top business school gevestigd in Rotterdam; de stad is zeer internationaal en een toegangspoort tot Europa.

 

Hooggewaardeerd

RSM’s MSc Management of Innovation staat wereldwijd op de eerste plaats in de top 10 van masteropleidingen op het gebied van innovatiemanagement, volgens het vooraanstaande online leerplatform InnovationManagement.se. 

 

Interactieve en internationale klas

Studenten werken in kleine groepen; u leert uw professoren goed kennen in zo’n zeer interactieve – en zeer internationale – klas.

 

Cursussen gebaseerd op onderzoeksmateriaal

U leert het rechtstreeks van de wereldberoemde internationale faculteitsleden die nieuwe kennis over innovatiemanagement ontwikkelen en actief bijdragen aan academisch onderzoek en de praktijk van innovatiemanagement.

 

Zeer praktijkgericht programma

Het programma is gebaseerd op onderzoek en ervaring. U werkt aan innovatieprocessen en uitdagingen in bedrijven om uw theoretische kennis in de praktijk te brengen.

 

Echte en actuele innovatie-uitdagingen

In het vak dat je leert over het implementeren van innovaties, werk je bijvoorbeeld samen met medestudenten aan een businessmodelvoorstel voor een bedrijf, zodat het een echte en actuele innovatie-uitdaging aankan.

 

Breed scala aan keuzevakken

Je kunt kiezen uit een breed scala aan keuzevakken, waaronder onderwerpen als new business development en innovatienetwerken.

 

Actieve betrokkenheid bij uw vakgebied

Ook in colleges word je actief betrokken bij je onderwerp. Je verdiept je in het onderzoek en de methodologie van innovatieonderzoek.

 

De RSM MSc in Management of Innovation duurt een academisch jaar. Core courses zijn verplicht en worden aangeboden in het herfst semester (22 EC). Master electives (18 EC) worden aangeboden in het voorjaarssemester, waarvan één elective gekozen kan worden uit een ander MSc programma. Het is ook mogelijk om één keuzevak te vervangen door een stage of een bedrijfsproject. Gedurende het jaar werken studenten aan een master thesis project (20 EC).

 

 

business management 

vacatures

auto verkopen

 

 

https://www.newbusinessmanagement.com/