GTE2
Image default
Aanbiedingen

Omgaan met instabiele relaties – een instabiele relatie is nooit gezond

Als één van de partners in een relatie niet standvastig is, dan kan die relatie echt ongezond en onstabiel zijn. Het is normaal dat men over bepaalde dingen in het leven twijfelt, maar wanneer men aan teveel zaken in een relatie twijfelt, dan kan dit leiden tot een breuk in de relatie. Daarom is het zo belangrijk om instabiele relaties te benaderen alvorens men er de controle over verliest.

Als je dus te maken hebt met een instabiele relatie dien je altijd te beginnen bij jezelf. Maak een lijstje van de dingen waarover je je niet zeker voelt. Heb je dat paranoïde gevoel dat jouw partner je bedriegt, zelfs als je helemaal geen reden hebt om te geloven dat het waar is ? Dit is zo’n twijfelgeval waarbij men onmiddellijk moet optreden. Maar hoe ga je nu om met zo’n probleem ? De beste manier is te beginnen leren hoe je van jezelf kan houden. Er zijn verschillende wegen om dit te doen maar het meest efficiënte is met de hulp van een psycholoog. Een psycholoog of begeleider kan jouw de nodige hulpmiddelen aanreiken om al je onzekerheden aan de kant te schuiven en te leren leven zonder hen.

Als jouw partner zich eveneens onzeker voelt, dan kan je overwegen om samen relatietherapie te volgen. Dit kan voor beiden een goede zaak zijn, en meteen ook een forum waar je alles open en bloot naar buiten kan brengen, om dan het ene na het andere te gaan bekijken en bespreken. Door de dingen van jouw relatie te gaan beoordelen, kan je de gepaste acties ondernemen om de dingen recht te trekken.

Onzekere relaties zijn nooit gezond, en eventueel zullen jullie allebei tot een punt komen dat je eigenlijk niet langer daarmee kan omgaan. Zo zal je beginnen aanstoot nemen aan elkaar en het kan verslechteren als je elkaar niet meer vertrouwt, zoals het zou moeten zijn. Hulp zoeken is het beste wat je nu nog kan doen in een dergelijke situatie.

Bent u op zoek naar een professioneel en ervaren psycholoog in de omgeving van Utrecht? Dan ben u bij Robert Haringsma aan het juiste adres. Hij is gespecialiseerd in diverse thema’s, voor meer informatie kunt u terecht bij: https://www.depsycholoog.nl

 

 

 

 

Voor meer info : Omgaan met instabiele relaties – een instabiele relatie is nooit gezond