GTE2
Image default
Financieel

online autoverzekeringen vergelijken

Vergelijk autoverzekeringen online

Ben jij tevreden over je huidige autoverzekering? Of heb je je weleens afgevraagd of het wellicht niet beter of goedkoper kan, maar had je geen zin in de rompslomp van het overstappen? Misschien moet je dan eens een online simulatie doen. Dat kost je maar een paar minuutjes, maar kan je een forse besparing opleveren. Verzekeraars geven namelijk vaak veel korting aan nieuwe klanten. Als je op de website van een verzekeraar de simulatie invult, kun je een offerte krijgen die op jouw persoonlijke situatie en voorkeuren is afgestemd. Door dit bij meerdere aanbieders te doen, kun je de verschillende autoverzekeringen eenvoudig vergelijken en die verzekering kiezen die het beste bij jou past.

 

Offertes zijn vrijblijvend voor jou, niet voor verzekeraar

Als je de simulatie hebt gemaakt, krijg je van de verzekeraar een gedetailleerde offerte. Dit kost je niets en het is geheel vrijblijvend. Je hoeft de offerte dus niet te accepteren. Als je slim bent vraag je dan ook meteen bij meer dan één verzekeraar een offerte aan. Voor de verzekeraar is de offerte minder vrijblijvend. Het aanbod dat hij je doet, blijft een bepaalde periode, bijvoorbeeld 30 dagen, geldig. Ben je niet binnen die termijn akkoord gegaan, dan vervalt het aanbod.

 

Fors besparen op je autoverzekering

Hoeveel jij kunt besparen hangt natuurlijk af van jouw persoonlijke situatie en wensen. Maar het kan wel flink oplopen van een paar tientjes tot wel meer dan 300 euro per jaar. Hou ook goed in de gaten of er misschien bijzondere promotionele acties zijn. Bijvoorbeeld rond de Brusselse autosalon in januari geven veel verzekeraars interessante kortingen. Dus neem niet zomaar uit gemak genoegen met je huidige verzekering, maar maak eens zo’n simulatie. In een paar minuten kun je misschien wel een heel leuk bedrag verdienen.

Voor meer info : online autoverzekeringen vergelijken