GTE2
Image default
Bedrijven

Rieten daken bij Van den Bergh

Nieuw seizoen dus tijd voor een nieuw dak? Bij een nieuw dak bedoel ik dan niet even een paar  nieuwe dakpannen leggen of de panlatten vervangen, neen dan bedoel ik wat anders. Bij een nieuw dak bedoel ik rieten daken. Je ziet rieten daken toch wel weer vaker terugkomen bij huizen. Dus heb jij graag ook een nieuwe look aan je huis, waarom overweg je dan niet om ook een rieten dak op jouw huis te zetten? Er komt nu goed weer aan dus de ideale periode, zonder dat je nat wordt, om een rieten dak op jouw huis te zetten. Dit rieten dak heeft zelfs voordelen, een rieten dak is een stuk duurzamer dan wanneer je een dak bouwt met dakpannen. Daarnaast isoleert een rieten dak ook een stuk beter dan een dak met dakpannen.

In Nederland en in België moeten rieten daken aan bepaalde eisen voldoen. Het is dan ook verstandig om het rieten dak te laten maken door een gespecialiseerd bedrijf. Deze gespecialiseerde bedrijven zoals Van den Bergh rietdekkers hebben veel ervaring zij leggen vakkundig en snel een rieten dak. Wist je dat vroeger rieten daken werd gezien als mensen die weinig geld hebben? Best raar, want tegenwoordig straalt een rieten dak het tegenovergestelde uit, het straalt juist welvaart uit. Vroeger werd er vaak enkel riet op het dak gelegd. Dit kon je dan van binnenuit zien en het was absoluut niet brandveilig. Door alle voorwaarden waar een rieten dak tegenwoordig aan moet voldoen, is het al een stuk brandveiliger.

Meestal is de constructie die wordt gebruikt om het rieten dak op te installeren ook anders dan vroeger. Waar ze vroeger een houten constructie gebruikte, een houten constructie is een stuk brandgevoeliger, gebruiken ze nu vaak een stalen constructie. Deze stalenconstructie is een stuk steviger dan een houten constructie en is veel minder gevoelig voor brand.

Voor meer info : Rieten daken bij Van den Bergh